Είναι διατμηματικό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. 


Αιτήσεις ως τις 7 Ιουλίου δέχεται το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Π.Μ.Σ.) «Νέα Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία και Ανάπτυξη» για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018, που υλοποιείται από τα Τμήματα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης, Οικονομικών Επιστημών και Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Η φοίτηση μπορεί να είναι πλήρης, μετά από ετήσιο κύκλο σπουδών, ή μερική, μετά από δύο ετήσιους κύκλους. Για να πάρει κανείς το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης θα πρέπει να έχει παρακολουθήσει και να εξεταστεί επιτυχημένα σε 9 μαθήματα και να έχει εκπονήσει και εξεταστεί στην μεταπτυχιακή διπλωματική εργασία. 

Συνολικά, θα εισαχθούν το ανώτερο 30 άτομα που θα πρέπει να είναι απόφοιτοι ή τελειόφοιτοι (εφόσον αποφοιτήσουν ως τις 30 Σεπτεμβρίου 2017) των Πολυτεχνικών Σχολών, Σχολών Οικονομικών Επιστημών, Σχολών Διοίκησης Επιχειρήσεων, Θετικών Επιστημών, Διεθνών Σπουδών, Επιστημών του Περιβάλλοντος, Κοινωνικών Επιστημών, Ανθρωπιστικών Επιστημών, Πολιτικών Επιστημών, Νομικών Επιστημών, Γεωπονικών Επιστημών αλλά και άλλων τμημάτων Πανεπιστημίων της ημεδαπής και ομοταγών αναγνωρισμένων ιδρυμάτων της αλλοδαπής, καθώς και πτυχιούχοι Τμημάτων ΤΕΙ συναφούς γνωστικού αντικειμένου.

Οι φάκελοι υποψηφιότητας θα πρέπει να έχουν πρωτοκολληθεί στη Γραμματεία του Δ.Π.Μ.Σ. μέχρι την Παρασκευή 7 Ιουλίου 2107 και να περιλαμβάνουν:
- την αίτηση συμμετοχής
- βιογραφικό
- πίνακα επιλεγμένων βιογραφικών στοιχείων (διαθέσιμος στην ιστοσελίδα).
- ευκρινές φωτοαντίγραφο πτυχίου ή διπλώματος (με ακριβή βαθμό) και αναλυτικής βαθμολογίας
- βεβαίωση ισοτιμίας πτυχίου ή διπλώματος από ΔΟΑΤΑΠ (για πτυχιούχους Πανεπιστημίων εξωτερικού) 
- ευκρινές φωτοαντίγραφο αποδεικτικού Αγγλικής γλώσσας (αντίστοιχο του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας Β2). Εξαιρούνται όσοι έχουν προπτυχιακό ή μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών από Πανεπιστήμιο σε αγγλική γλώσσα.

Η επιλογή θα γίνει μετά από αξιολόγηση του φακέλου υποψηφιότητας (με κριτήρια όπως ο βαθμός πτυχίου, η επαγγελματική εμπειρία, οι δημοσιεύσεις, η συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα, η κατοχή άλλων μεταπτυχιακών, η συνάφεια των προπτυχιακών σπουδών) και την προφορική συνέντευξη, η οποία θα γίνει στις 12 Ιουλίου 2017.

Τα δίδακτρα του Δ.Π.Μ.Σ. ανέρχονται σε € 3.100 για φοιτητές πλήρους φοίτησης (1450€ ανά εξάμηνο και 200€ για την διπλωματική)και σε € 3.400 για φοιτητές μερικής φοίτησης (800€ για κάθε εξάμηνο και 200€ για τη διπλωματική).

Οι φάκελοι πρέπει να κατατεθούν στη Γραμματεία του Δ.Π.Μ.Σ. ή να αποσταλούν στην διεύθυνση: Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης ΔΠΜΣ «Νέα Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία και Ανάπτυξη», Πεδίον Άρεως, 38334 ΒΟΛΟΣ

Περισσότερες πληροφορίες και η αίτηση συμμετοχής στην ιστοσελίδα του Μεταπτυχιακού ή στη Γραμματεία (κα Στ. Βαφειάδου, τηλ. 24210-74444, fax 24210-74384, e-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).