Συμμετοχή μπορούν να δηλώσουν ως τις 31 Μαΐου προπτυχιακοί φοιτητές και ερευνητές. 


Υποτροφίες για το 2018 σε Έλληνες υπηκόους που θέλουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε ιαπωνικά πανεπιστήμια θα χορηγήσει η Ιαπωνική Κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε η Πρεσβεία της χώρας. 

Οι σχετικές αιτήσεις θα γίνονται δεκτές ως τις 31 Μαΐου και αφορούν προπτυχιακούς φοιτητές (undergraduate students), ηλικίας 17-22 ετών, ή ερευνητές (research students) ηλικίας έως 35 ετών.

Η περίοδος φοίτησης για τους προπτυχιακούς σπουδαστές είναι πέντε χρόνια (περιλαμβάνει και ένα χρόνο προετοιμασίας), ενώ για τους ερευνητές είναι 18 μήνες ή δύο χρόνια (περιλαμβάνει και έξι μήνες εκμάθησης της ιαπωνικής γλώσσας).

Η υποτροφία περιλαμβάνει τη μεταφορά προς/από την Ιαπωνία, τα δίδακτρα, τη βίζα σπουδών και ένα μηνιαίο ποσό από το οποίο καλύπτεται και η διαμονή. Το ποσό αυτό προσδιορίζεται στα 117.000 γεν (964 ευρώ) για τους προπτυχιακούς φοιτητές και στα 143.000 γεν (1.178 ευρώ) για τους μεταπτυχιακούς φοιτητές.

Η πρώτη επιλογή των υποψηφίων θα γίνει τον Ιούνιο σύμφωνα με την αξιολόγηση των δικαιολογητικών που θα κατατεθούν και στη συνέχεια, με βάση τη γραπτή επίδοση στην αγγλική και ιαπωνική γλώσσα και μία προσωπική συνέντευξη.

Οι υποψήφιοι των προπτυχιακών σπουδών, εκτός από τα προαναφερόμενα μαθήματα, θα πρέπει να εξεταστούν στα μαθηματικά και επιπλέον στη φυσική και τη χημεία ή τη χημεία και τη βιολογία ανάλογα με την κατεύθυνση σπουδών.

Αιτήσεις και πληροφορίες μπορείς να βρεις εδώ και στο Μορφωτικό Τμήμα της Πρεσβείας της Ιαπωνίας στην Ελλάδα, Εθνικής Αντιστάσεως 46, 152 31 Χαλάνδρι, τηλ: 210 670 9902, e-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.