Αιτήσεις θα γίνονται μόνο ηλεκτρονικά ως τις 16 Ιουνίου.


Πτυχιούχοι Πανεπιστημίων και ΤΕΙ της Ελλάδας και αναγνωρισμένων ιδρυμάτων του εξωτερικού, ανεξαρτήτως γνωστικού αντικειμένου, μπορούν να κάνουν αίτηση στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα "Χρηματοοικονομική και Τραπεζική" του τμήματος Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Το μεταπτυχιακό «Banking and Finance» αποτελεί, όπως γράφει το alfavita.gr, εφαλτήριο για σταδιοδρομία σε τράπεζες, επενδυτικούς οργανισμούς, ελεγκτικές-λογιστικές εταιρείες, εταιρείες συμβούλων, υπουργεία, εποπτικές αρχές και άλλους οργανισμούς του δημοσίου τομέα και παραγωγικές επιχειρήσεις αλλά και το πρώτο βήμα για διδακτορικό σε κορυφαία Πανεπιστήμια της Ευρώπης και των ΗΠΑ.

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται μόνο ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του Τμήματος και μέχρι τις 16 Ιουνίου.

Διαρκεί 3 εξάμηνα και έχει δύο κατευθύνσεις :
·         Χρηματοοικονομική και Τραπεζική Διοικητική
·         Χρηματοοικονομική Ανάλυση για Στελέχη
 
Στόχος του είναι η προετοιμασία νέων απόφοιτων αλλά και εργαζόμενων για σταδιοδρομία ως εξειδικευμένα υψηλόβαθμα στελέχη τραπεζών, εταιρειών επενδύσεων, ελεγκτικών/λογιστικών εταιρειών, εταιρειών παροχής συμβουλευτικών και νομικών υπηρεσιών, υπουργείων, εποπτικών αρχών και άλλων οργανισμών του δημόσιου τομέα, καθώς και παραγωγικών επιχειρήσεων.
  
Στην υψηλή ποιότητα των μεταπτυχιακών σπουδών, εκτός από το πλούσιο πρόγραμμα σπουδών, συμβάλλουν και οι διεθνούς φήμης καθηγητές του Τμήματος, με ευρύ ερευνητικό και συγγραφικό έργο, που συνδυάζουν τη θεωρητική γνώση με την πρακτική εμπειρία.

Τέλος, παρέχεται η δυνατότητα συμμετοχής στο πρόγραμμα Υποτροφιών Αριστείας του Τμήματος, ανεβάζοντας τη βεβαίωση της Γραμματείας στην αίτησή.