Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέτουν τις αιτήσεις τους ως τις 2 Ιουνίου.


Τρεις υποτροφίες για ένα χρόνο μεταπτυχιακών σπουδών επιπέδου Master’s έχει προκηρύξει η  Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος - HELMEPA, τιμώντας τους αείμνηστους Γιώργο Π. Λιβανό, Ιδρυτή της, Καπετάν Βασίλη Κ. Κωνσταντακόπουλο, Επίτιμο Πρόεδρο της, και Σταύρο Νταϊφά, Ιδρυτικό της Μέλος.

Οι υποτροφίες είναι για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 και σπουδές σε χώρα-μέλος της ΕΕ (εκτός της Ελλάδας), των 15.000 ευρώ η κάθε μία, για τους κλάδους:

-Ναυτιλιακές σπουδές, στη μνήμη του Γιώργου Π. Λιβανού. Προτεραιότητα θα έχουν όσοι/όσες είναι παιδιά Ελλήνων ναυτικών.
-Περιβαλλοντικές επιστήμες, στη μνήμη του Καπετάν Βασίλη Κ. Κωνσταντακόπουλου. Προτεραιότητα θα δοθεί σε νέους/νέες, που έχουν υπάρξει μέλη των περιβαλλοντικών προγραμμάτων «Παιδική HELMEPA» και «Ναυτίλοι».
-Ναυπηγική - Θαλάσσια Μηχανική και Τεχνολογία, στη μνήμη του Σταύρου Νταϊφά. Η Υποτροφία είναι ευγενική χορηγία της κόρης του, κας Ειρήνης Νταϊφά, Ειδικής Γραμματέως του Διοικητικού Συμβουλίου της HELMEPA.

Η αίτηση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά θα πρέπει να αποσταλούν μέχρι την 2 Ιουνίου 2017 στην Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος - HELMEPA, Περγάμου 5, Ν. Σμύρνη 17121 (τηλ. 210 9343088) με την ένδειξη της συγκεκριμένης Υποτροφίας για την οποία υποβάλλονται. 

Δικαιούχοι είναι νέοι και νέες έως 27 ετών που δεν έχουν πάρει άλλη υποτροφία και έχουν πτυχίο από ελληνικό ΑΕΙ, με βαθμό τουλάχιστον «Λίαν Καλώς» (7,5) δεόντως επικυρωμένο. Θα ληφθεί υπόψη, επίσης, ο χρόνος απόκτησης του πτυχίου και η σειρά κατάταξης μεταξύ των αποφοίτων της σειράς τους, για την οποία θα πρέπει να προσκομίζεται σχετική βεβαίωση από τη Γραμματεία της Σχολής (π.χ. 15ος/η από 56), καθώς και η οικονομική τους κατάσταση. 

Δείτε περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικά τις προϋποθέσεις για την υποβολή αίτησης εδώ.