Πολύ έξυπνη η ιδέα τους


Ιστοσελίδα μέσω της οποίας μπορεί κάποιος να βρει χώρο στάθμευσης σε πιλοτές πολυκατοικιών ή ακόμα και να κερδίσει χρήματα νοικιάζοντας το δικό του ανέπτυξε ομάδα φοιτητών μεταξύ των οποίων και δύο Βολιώτες. Το σχεδιασμό της ιστοσελίδας parky.gr, ανέλαβε ο ο 23χρονος Βολιώτης Αργύρης Φραγκογιώργος, απόφοιτος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ενώ η νεοφυής επιχείρηση (startup) με την ονομασία parky.gr βγήκε στον αέρα στα μέσα Φεβρουαρίου 2017 και έχει ήδη χρήστες στον Βόλο, την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Κοζάνη.

Συνιδρυτής της εταιρείας αλλά και της ιστοσελίδας είναι και ο Βολιώτης Θοδωρής Σωτηρίου, τελειόφοιτος στην Πληροφορική της ΑΣΟΕΕ, 24 ετών, ενώ το design της πλατφόρμας ανέλαβε ο 23χρονος Αργύρης Φραγκογιώργος, επίσης Βολιώτης, απόφοιτος Διοίκησης Επιχειρήσεων Πανεπιστημίου Αιγαίου, web designer.

Η υπόλοιπη ομάδα απαρτίζεται από τους Μαρία-Ζωή Παπαϊωάννου, απόφοιτο Χρηματοοικονομικών DEREE, συνιδρύτρια του parky.gr και Χρήστο Χατζή, τελειόφοιτο Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, προγραμματιστή.

Όπως εξήγησε στην ΕΡΤ Βόλου ο Θ. Σωτηρίου, η λειτουργία της ιστοσελίδας, που για την ώρα δεν διαθέτει ειδική εφαρμογή για κινητά, είναι απλή. Ιδιοκτήτες χώρων στάθμευσης που δεν τους χρησιμοποιούν για κάποιες ώρες την ημέρα ή για ημέρες ή μήνες γράφονται δωρεάν στην πλατφόρμα και ορίζουν την τιμή ενοικίασης, απολαμβάνοντας ένα εισόδημα. “Μέχρι στιγμής οι τιμές που έχουν οριστεί κυμαίνονται μεταξύ 2-5 ευρώ για οκτώ ώρες” αναφέρει ο κ. Σωτηρίου. Σε ότι αφορά τους οδηγούς αυτοί μπορούν να εγγραφούν και να βρουν ένα χώρο στάθμευσης διαθέσιμο στην περιοχή που τους ενδιαφέρει. “Η εγγραφή είναι απαραίτητη για την ασφάλεια της ιστοσελίδας και όχι μόνο” επισημαίνει ο κ. Σωτηρίου.

Ανέφερε ότι η ιδέα έχει εφαρμοστεί ήδη στο εξωτερικό όπου η αγορά είναι μεγαλύτερη και σε αυτή θα απευθυνθούν και εκείνοι στο μέλλον. Εξήγησε ότι η ιδέα ήταν της Μαρίας-Ζωής Παπαϊωάννου όταν μια μέρα χρειάστηκε αρκετές ώρες να βρει να σταθμεύσει το αυτοκίνητό της στο κέντρο της Αθήνας.

Σε συνεργασία με τον Βολιώτη Θοδωρή Σωτηρίου αποφάσισαν να τεστάρουν την ιδέα για πρώτη φορά στον διαγωνισμό Athens Startup Weekend University 2016, αποσπώντας διακρίσεις από κοινό και κριτική επιτροπή.


Ταυτόχρονα, έλαβαν και τεχνολογική υποστήριξη από τη Microsoft, μέσω του προγράμματος BizSpark για startups, επιτρέποντας έτσι να κάνουν τα πρώτα τους βήματα πατώντας σε γερά θεμέλια.

Καθημερινά μετά από κάθε αναφορά στο θέμα από τα ΜΜΕ έχουμε και νέες εγγραφές εξήγησε ο κ. Σωτηρίου. Επιπλέον ανέφερε ότι στους στόχους τους είναι η να αναπτύσσεται τεχνολογικά η πλατφόρμα πράγμα αναγκαίο με την αύξηση των επισκέψεων αλλά και η ανάπτυξη εφαρμογή για κινητά. “Για την ώρα το 60% της επισκεψιμότητας του site προέρχεται από τα κινητά, παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει ειδική εφαρμογή που θα διευκόλυνε την περιήγηση στην πλατφόρμα. Σχεδιάζουμε όμως να επεκταθούμε και σε νέες ανερχόμενες τεχνολογίες”.