Από την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου


Στο πλαίσιο της Eταιρικής Kοινωνικής της Eυθύνης, η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου (ΚΤΚ), παραχώρησε δύο υποτροφίες ύψους €4.100 έκαστη, σε μεταπτυχιακούς φοιτητές του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Οι υποτροφίες δόθηκαν στις φοιτήτριες, Νάντια Κεκτσίδου του Τμήματος Αγγλικών Σπουδών, και Χριστίνα Κουτουρούσιη του Τμήματος Οικονομικών. Η Διοικητής της ΚΤΚ, κ. Χρυστάλλα Γιωρκάτζη τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι με μεγάλη χαρά η Τράπεζα παραχωρεί τις συγκεκριμένες υποτροφίες, αφού με αυτό τον τρόπο επενδύει στην εκπαίδευση.

«Κάθε ευρώ που διατίθεται με σωστό σχεδιασμό για την εκπαίδευση, έχει πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα. Οι υποτροφίες αυτές δεν είναι δώρο. Οι υποτροφίες αυτές, μέσω των δυο νέων ανθρώπων που με κριτήρια ακαδημαϊκά και κοινωνικά έχουν επιλεγεί, αποτελούν μια επένδυση στην εκπαίδευση», τόνισε. Ο Πρύτανης του Πανεπιστήμιου Κύπρου, Καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης ευχαρίστησε την Κεντρική Τράπεζα Κύπρου, σημειώνοντας ότι τα νέα μυαλά του τόπου μας είναι ο πραγματικός πλούτος και το μέλλον της πατρίδας μας.

«Η παιδεία δεν είναι δαπάνη, είναι επένδυση! Η επένδυση για την παιδεία πάντα γυρίζει πίσω το κεφάλαιο που επενδύθηκε και μάλιστα με τόκο. Είναι στο χέρι μας λοιπόν να προσπαθήσουμε να δώσουμε έμπρακτα στους νέους ελπίδα και προοπτική γα ένα καλύτερο αύριο», κατέληξε ο Πρύτανης.