Ο 10χρονος-φαινόμενο, Ουίλιαμ (Βασίλειος) Μαϊλλης είναι ο νεαρότερος φοιτητής σε Πανεπιστήμιο


Ο 10χρονος Ουίλιαμ (Βασίλειος) Μαϊλλης είναι ο νεότερος μαθητής που αποφοίτησε ποτέ από δημόσιο Λύκειο και έγινε δεκτός όχι σε ένα, αλλά σε πολλά πανεπιστήμια μεταξύ των οποίων και το φημισμένο Carnegie Mellon University.

Οι γονείς του, όμως, επέλεξαν το Community College of Allegheny County, ούτως ώστε να ξεκινήσει τις σπουδές του από ένα μικρότερο κολέγιο. Ο Ουίλιαμ ξεκίνησε με ενθουσιασμό τις σπουδές του και για το πρώτο τετράμηνο έχει πάρει πέντε τάξεις και συγκεκριμένα Άλγεβρα, Αγγλική φιλολογία, Ιστορία του 20ού αιώνα, Ανθρωπολογία και Φιλοσοφία της Θρησκείας.

Έχει εντατικό πρόγραμμα, δέκα έξι ώρες την εβδομάδα. Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη, παρακολουθεί κανονικά τα μαθήματα με τους συμφοιτητές του που έχουν τα διπλάσια χρόνια του.

Ο Ουίλιαμ γεννήθηκε στις 3 Οκτωβρίου 2006 και αποφοίτησε σε ηλικία 9 ετών από το Penn Trafford High School. Όπως διαβάζουμε στα parapolitika.gr σήμερα έχει τα 10α γενέθλιά του και αντί να εορτάσει με τους γονείς και τα αδέλφια του παρακολουθούσε τις διαλέξεις των καθηγητών του.

Την προηγούμενη εβδομάδα όταν ρωτήθηκε πόσο χρονών είναι απάντησε «περίπου δέκα» και χαριτολογώντας τόνισε ότι είναι η δεύτερη χρονιά που φοιτά στο Πανεπιστήμιο. Κι αυτό διότι την τελευταία τάξη του Λυκείου είχε πάρει ήδη τρία μαθήματα Κολεγίου και είχε βαθμολογηθεί άριστα.

Ερωτηθείς τι θέλει να γίνει, απάντησε πως θέλει να γίνει Αστροφυσικός. O Ουίλιαμ, όπως ανέφερε ο πατέρας του, στα αμφιθέατρα του Κολεγίου συμπεριφέρεται όπως όλοι οι άλλοι πρωτοετείς φοιτητές, ενώ στο σπίτι και στην εκκλησία συμπεριφέρεται όπως όλα τα άλλα παιδιά της ηλικίας του.