Το 2ο YouthSpeak Forum της AIESEC Ελλάδος θα λάβει χώρα στις 30 Μαρτίου στο Μουσείο Μπενάκη. 


Πριν ενάμιση χρόνο πραγματοποιήθηκε μια παγκόσμια έρευνα (YouthSpeak Survey) και συγκέντρωσε περισσότερες από 160.000 απαντήσεις νέων που εξέφρασαν τη γνώμη τους για τα κοινωνικά ζητήματα που τους απασχολούν. Μετά την ανάλυση αυτών των απαντήσεων δημιουργήθηκε μια πρωτότυπη εκδήλωση, το YouthSpeak Forum, που καλεί νέους ανθρώπους να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες ομιλίες, έχοντας ως στόχο να πυροδοτήσει συζητήσεις για τα ζητήματα που τους απασχολούν και τέλος να τους δώσει το βήμα να δημιουργήσουν οι ίδιοι ένα project που θα φέρει θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία. Πέρσι πραγματοποιήθηκε το 1ο YouthSpeak Forum στο Μουσείο Μπενάκη και φέτος συνεχίζουνε την προσπάθεια για να δώσουνε τη δυνατότητα στους νέους να γίνουν μέρος του YouthSpeak Movement και να ακουστεί η φωνή τους μέσω του forum.

Το πρώτο Youth Speak Forum πραγματοποιήθηκε στις 10 Μαίου στο Μουσείο Μπενάκη από την AIESEC Ελλάδος με στόχο την κινητοποίηση και την ενεργοποίηση των νέων από όλα τα πανεπιστήμια και τα background να δραστηριοποιηθουν, να προετοιμαστούν και να κυνηγήσουν τα όνειρά τους και τις φιλοδοξίες τους ακόμη και την ίδια την αλλαγή για να δημιουργήσουν την δική τους ιστορία και πραγματικότητα. Σύμφωνα με την Πρόεδρο της AIESEC Ελλάδος, Ρενάτα Πυλαρινού «To Υοuth Speak Forum δημιουργήθηκε για να ακούσουμε τι τελικά είναι αυτό που ενδιαφέρει τους νέους και τι θέλουν να κάνουν γι’αυτό».

YouthSpeakForum2.jpg

 

Μία ειδικά σχεδιασμένη ημερίδα αφιερωμένη στον τέταρτο από τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης που σχεδιάστηκαν από τον Ο.Η.Ε., την Ποιοτική εκπαίδευση και το πώς οι νέοι μπορούν να συμβάλλουν στην αλλαγή της. Μέσω των αρχικών ομιλιών είχε σκοπό να εμπνεύσει τους συμμετέχοντες. Στη συνέχεια, μέσα από συζητήσεις, και με ιδιαίτερη έμφαση στην πράξη μέσα από workshops, αναζητήθηκαν λύσεις.
Από τις ομιλίες ξεχώρισε εκείνη της κυρίας Αγγελικής Παππά, η οποία με το project "Ι love dyslexia" κατάφερε να διακριθεί στους 50 φιναλίστ του "Global Teacher Prize” ως μία από τους καλύτερους υποψηφίους εκπαιδευτικους της χρονιάς. Επιπλέον, καταξιωμένες εταιρίες και οργανισμοί βρέθηκαν στο networking space του Forum για να μοιραστούν τις ιδέες τους αλλά και το έργο τους σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση για τη χώρα.

 

YouthSpeakForum3.jpg

 

Η θεματική που έχει επιλεχθεί αφορά για το 2ο YouthSpeak Forum αφορά την “Entrepreneurial Education” (Επιχειρηματική εκπαίδευση).

Ξεκινώντας την ημέρα με την αναζήτηση έμπνευσης, ο συμμετέχων παρακολουθεί σύντομες, αλλά δυναμικές ομιλίες από ακαδημαϊκούς, ανθρώπους του επιχειρηματικού κόσμου και εκπροσώπους άλλων οργανισμών. Ακολουθεί μία συζήτηση σε μορφή panel, απαρτιζόμενη από άτομα που εκπροσωπούν διαφορετικά περιβάλλοντα, αλλά έχουν ένα κοινό στόχο: να καταγράψουν πώς η επιχειρηματική εκπαίδευση, που αποτελεί το κλειδί για ένα καλύτερο μέλλον, μπορεί να αναβαθμιστεί και να καθιερωθεί. Ο συμμετέχων του YouthSpeak Forum όμως, δε θα μείνει ως απλός ακροατής, καθώς αμέσως μετά ακολουθούν δύο σειρές από διαδραστικά workshops οργανωμένα από σπουδαίες επιχειρήσεις όπως η P&G και η PwC, τα οποία αποσκοπούν στη συνεργασία διαφορετικών δυνάμεων και ικανοτήτων και στην ενεργοποίηση της σκέψης των συμμετεχόντων.
Η ειδοποιός διαφορά της συγκεκριμένης εκδήλωσης είναι το γεγονός ότι οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να λάβουν ενεργή δράση! Μετά τα στάδια της έμπνευσης και της συνεργασίας που περνούν οι συμμετέχοντες εντός της μέρας, θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι θα τους δοθεί η ευκαιρία να δημιουργήσουν ομάδες και να αποκτήσουν μαζί ένα αίσθημα ευθύνης και δέσμευσης για τις ιδέες και τα projects που θα δημιουργήσουν και θα παρουσιάσουν .

Σχετικά με το YouthSpeak: Το YouthSpeak αποτελεί ένα παγκόσμιο κίνημα που διοργανώνεται από την AIESEC με στόχο να αποτυπώσει τη φωνή νέων από όλον τον κόσμο. Μάθε περισσότερα: http://aiesec.gr/youthspeak
Σχετικά με την AIESEC: Η AIESEC είναι ο μεγαλύτερος παγκόσμιος νεανικός εθελοντικός οργανισμός, με όραμα την ειρήνη & τη μεγιστοποίηση των ανθρώπινων δυνατοτήτων. Μάθε περισσότερα: http://aiesec.gr