Ο συνολικός προϋπολογισμός της δράσης αναμένεται να ξεπεράσει το 1,8 εκατ. ευρώ


Επιδότηση θα λαμβάνουν σε μηνιαία βάση όλοι οι προπτυχιακοί φοιτητές στην Ελλάδα, για ευρυζωνική σύνδεση στο διαδίκτυο ( ADSL ), μέσω σταθερού/κινητού δικτύου. Αυτό είναι το νέο σχέδιο που επεξεργάζονται από κοινού τα υπουργεία Ψηφιακής Πολιτικής και Παιδείας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή, η επιδότηση θα αγγίζει τα 3 ευρώ/μήνα.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της δράσης αναμένεται να ξεπεράσει το 1,8 εκατ. ευρώ και θα καλυφθεί από το αποθεματικό της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος. Ειδικότερα η δράση στοχεύει να χρηματοδοτήσει μέχρι 50.000 προπτυχιακούς φοιτητές ΑΕΙ/ΤΕΙ, οι οποίοι θα λάβουν επιχορήγηση που θα αφορά στην απόκτηση ή διατήρηση σταθερής ή κινητής ευρυζωνικής σύνδεσης στο Διαδίκτυο, που είναι στο όνομα του δικαιούχου φοιτητή.

Η επιχορήγηση θα καλύπτει μέχρι το 60% του μηνιαίου παγίου της σταθερής ή κινητής ευρυζωνικής σύνδεσης στο Διαδίκτυο, με ανώτατο χρηματικό όριο τα τρία ευρώ τον μήνα και χρονική διάρκεια μέχρι δώδεκα μήνες. Η ευρυζωνική σύνδεση θα προσφέρει ταχύτητες μετάδοσης δεδομένων τουλάχιστον 4 Mbps.

Ο ανάδοχος παροχής της υπηρεσίας θα οριστεί έπειτα από διαγωνισμό που θα πραγματοποιήσει το Εθνικό Δίκτυο Ερευνας & Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ). Στο παρελθόν το ΕΔΕΤ είχε πραγματοποιήσει αντίστοιχο διαγωνισμό και είχε εξασφαλίσει για τους φοιτητές μια ευρυζωνική σύνδεση κινητού αξίας περίπου 5 ευρώ τον μήνα, με την οποία ο χρήστης είχε τη δυνατότητα να κατεβάσει έως 4 GB δεδομένων στο κινητό του.

Τα στοιχεία των δικαιούχων φοιτητών θα αντληθούν από την Ηλεκτρονική Υπηρεσία Απόκτησης Ακαδημαϊκής Ταυτότητας του υπουργείου Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτων.