Τέλος στην αγωνία χιλιάδων μαθητών


Η αγωνία χιλιάδων μαθητών έλαβε τέλος - οι βάσεις του 2016 για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ ανακοινώθηκαν. Έχουν ήδη αναρτηθεί στην ειδική ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας, όπου οι υποψήφιοι έχουν την δυνατότητα να δουν σε ποιο τμήμα κατάφεραν να εισαχθούν. Έχουμε, όμως, και τις βάσεις σε PDF, μπορείτε να τις δείτε εδώ.

Ο ενδιαφερόμενος πρέπει να συμπληρώσει τον 8ψήφιο κωδικό εξετάσεων (αναγράφεται στο καρτελάκι ταυτότητας υποψηφίου) και τα 4 αρχικά των ονομαστικών του στοιχείων με τη σειρά: Επώνυμο, Όνομα, Πατρώνυμο, Μητρώνυμο και κατόπιν να πατήσει "Αναζήτηση" για να δει τις βάσεις.

Τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά και στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για να εκτυπωθούν ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων και να προωθηθούν στα αντίστοιχα σχολεία ευθύνης τους.

Τέλος, στην ιστοσελίδα του υπουργείου αναρτώνται σήμερα και τα αποτελέσματα των εισαγόμενων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών-αλλογενών (αποφοίτων Λυκείων εκτός Ε.Ε.) και των αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων Κρατών-Μελών της Ε.Ε., μη ελληνικής καταγωγής.