Αν είσαι ενεργός φοιτητής του πανεπιστημίου αξίζει να προσπαθήσεις...


Για 5η χρόνια διοργανώνει η Μονάδα Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας του Παντείου Πανεπιστημίου τον Διαγωνισμό Επιχειρηματικής Ιδέας & Σχεδίου.

Με τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό, οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα να λάβουν εποικοδομητική κριτική από ειδικευμένους ακαδημαϊκούς και στελέχη επιχειρήσεων, αλλά και βοήθεια στην οργάνωση και τεκμηρίωση της πρότασής τους.

Τα επιχειρηματικά σχέδια που θα κατατεθούν από τους συμμετέχοντες στο διαγωνισμό θα αξιολογηθούν από ειδική επιτροπή αξιολόγησης και όσα γίνουν αποδεκτά θα παρουσιαστούν σε εκδήλωση που θα διοργανωθεί εντός του τρέχοντος έτους από τη «Μονάδα Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας» Παντείου Πανεπιστημίου, ενώ τα 3 καλύτερα θα βραβευθούν.

Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν όλοι οι ενεργοί φοιτητές του Παντείου Πανεπιστημίου (προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί, υποψήφιοι διδάκτορες), ενώ δεν υπάρχει περιορισμός ως προς το θεματικό πεδίο του επιχειρηματικού σχεδίου.

Οι φοιτητές μπορούν να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό μεμονωμένα ή σε ομάδες. Ενθαρρύνεται οι ομάδες που θα συσταθούν να αποτελούνται από φοιτητές μεικτού επιπέδου εκπαίδευσης (π.χ. προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές), ενώ ένα μέλος θα δηλωθεί ως συντονιστής και εκπρόσωπος της ομάδας.

Η δήλωση συμμετοχής στο διαγωνισμό γίνεται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. με την αποστολή του εντύπου υποβολής της επιχειρηματικής ιδέας και του επιχειρηματικού σχεδίου (επισυνάπτονται τα σχετικά αρχεία) μέχρι και την Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016.

Κριτήρια Αξιολόγησης

* Η καινοτομία της ιδέας
* Η πληρότητα περιγραφής της ιδέας στο επιχειρηματικό σχέδιο
* Η κοινωνική προσφορά της ιδέας
* Η δυνατότητα μετεξέλιξής της σε βιώσιμη και εκμεταλλεύσιμη παραγωγική διαδικασία ( είτε προϊόντος είτε υπηρεσίας)

Τα επιχειρηματικά σχέδια θα αξιολογηθούν από ειδική επιτροπή, η οποία θα επιλέξει προς βράβευση τα 3 καλύτερα. Επιπλέον, θα δοθούν έπαινοι και σε όσες προτάσεις γίνουν αποδεκτές από την επιτροπή.