Οι φοιτητές του ΠΑ.ΠΕΙ., που συμμετέχουν στο διαγωνισμό του Business Accelerator, γίνονται managers της δικής τους εικονικής επιχείρησης


Το Business Accelerator είναι ένα καινοτόμο Πρόγραμμα πρακτικής εκπαίδευσης που προσφέρεται αποκλειστικά στους φοιτητές του Πανεπιστημίου Πειραιώς σε συνεργασία με το Γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου, χωρίς οποιαδήποτε οικονομική συμμετοχή για τους φοιτητές.

 

Το Πρόγραμμα, μέσα από ένα συνδυασμό απαιτητικού Διαδικτυακού Διαγωνισμού διοίκησης μίας εικονικής επιχείρησης και εκδηλώσεων που φέρνουν σε επαφή τους φοιτητές με στελέχη κορυφαίων επιχειρήσεων, στοχεύει στην προετοιμασία των φοιτητών για την ένταξή τους στο σύγχρονο επιχειρηματικό περιβάλλον.

 

Προσφέρει την πρακτική εξάσκηση και κατανόηση των επιχειρηματικών στρατηγικών, των λειτουργικών τομέων και της επίτευξης αποτελεσμάτων σε μία εικονική επιχείρηση.

 

Παράλληλα, επιδιώκει την επικοινωνία εκπροσώπων επιχειρήσεων με τους φοιτητές που συμμετέχουν, για να επιτευχθεί η αμοιβαία κατανόηση των απαιτήσεων του σύγχρονου επαγγελματικού περιβάλλοντος και η δυναμική συμμετοχή των νέων σε αυτό. Με άλλα λόγια, το Business Accelerator αποτελεί ένα βήμα προσέγγισης της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας

 

ΠΟυ στηρίζεται ο διαγωνισμός και τί καλύπτει

 

Ο Διαγωνισμός του Business Accelerator, στηρίζεται στη χρήση ενός πολυδιάστατου λογισμικού προσομοίωσης που αποτελεί την βάση του Global Management Challenge, του μεγαλύτερου διεθνούς διαγωνισμού επιχειρηματική στρατηγικής με 35 χρόνια διεθνούς παρουσία και τη διαπίστευση του European Foundation of Management Development (CEL– EFMD for Technology Enhanced Learning).

 

Καλύπτει όλες τις λειτουργίες μιας επιχείρησης δίνοντας την πιο σφαιρική εικόνα διοίκησης με σύγχρονες προκλήσεις σε όλους τους λειτουργικού τομείς:

Παραγωγή (Προγραμματισμός, Ά Ύλες, Διανομή, Μηχανήματα)

Έρευνα & Ανάπτυξη

Μάρκετινγκ & Πωλήσεις (Σχεδιασμός, Προώθηση, Πωλήσεις, Διαφήμιση,Ανάπτυξη Εταιρικής εικόνας, Διαδίκτυο)

Ανθρώπινο Δυναμικό (Στελέχωση, Περιβάλλον εργασίας, Αμοιβές, Εκπαίδευση) 

Χρηματοοικονομικά (Μερίσματα, Ταμειακές ροές, Τιμή Μετοχής, Ισολογισμός)

 

Είναι δια-δραστικός απεικονίζοντας ρεαλιστικά το ανταγωνιστικό επιχειρηματικό περιβάλλον, όπου οι επιχειρηματικές αποφάσεις διοίκησης επηρεάζονται από τις κινήσεις του ανταγωνισμού και το εξωτερικό κοινωνικό οικονομικό περιβάλλον και της αγοράς.

 

Παρέχει τη δυνατότητα στις ομάδες να μελετήσουν πολλαπλά επιχειρηματικά σενάρια με βάση τις ιδιομορφίες των αγορών (αγορές σε ανάπτυξη, ωριμότητα, πτώση, αγορές με έμφαση στο διαδίκτυο) και την κατάσταση της επιχείρησης τους (start-up, δραστηριοποίηση σε μία ή περισσότερες αγορές, κύκλος ζωής προϊόντων της επιχείρησης κλπ)

 

Προσφέρει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να εργαστούν σε μια σύνθετη αγορά η οποία διαμορφώνεται από 3 διαφορετικές αγορές (Europe, North American Free Trade Association, internet) και να αναλάβουν μια εταιρία που παράγει 3 διαφορετικούς τύπους προϊόντος. Μέσα από το περιβάλλον που δημιουργείται, οι ομάδες λαμβάνουν 66 αποφάσεις σε κάθε εικονικό τρίμηνοοι οποίες καλύπτουν σε βάθος ολόκληρο το φάσμα της επιχείρησής τους.

 

Οι φοιτητές του ΠΑ.ΠΕΙ. που συμμετέχουν στο διαγωνισμό του Business Accelerator γίνονται managers της δικής τους εικονικής επιχείρησης, αναλαμβάνοντας να χαράξουν τη στρατηγική τους, να λάβουν αποφάσεις για όλους τους λειτουργικούς τομείς της επιχείρησής τους και να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του εξωτερικού περιβάλλοντος, μέσω του εξελιγμένου λογισμικού προσομοίωσης του διαγωνισμού.

 

Το ενδιαφέρον των φοιτητών για το πρόγραμμα επιχειρηματικότητας και πρακτικής εκπαίδευσης Business Accelerator 2014, ξεπέρασε κατά πολύ το όριο των συμμετοχών του διαγωνισμού. Οι 64 ομάδες φοιτητών που δήλωσαν πρώτες συμμετοχή, ανέλαβαν να διοικήσουν τις εικονικές τους επιχειρήσεις, επιδιώκοντας την πρόκρισή τους στις 8 ομάδες του μεγάλου Τελικού. Ο προκλητικός ημερήσιος Τελικός αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς για την ανάδειξη των νικητών!

Ο επιχειρηματικός κόσμος στο επίκεντρο του Business Accelerator

 

Με την ολοκλήρωση του διαγωνισμού, θα ακολουθήσει εκδήλωση σύνδεσης των ομάδων με τον επιχειρηματικό κόσμο, κατά την οποία οι φοιτητές θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν την επιχειρηματική τους πορεία ως επαγγελματίες σε εκπροσώπους επιχειρήσεων και να λάβουν πληροφόρηση για τις ανάγκες των επιχειρήσεων σε επίπεδο δεξιοτήτων και γνώσεων των εν δυνάμει επαγγελματιών.

 

Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο πρόγραμμα σύνδεσης των δυναμικών φοιτητών του Πανεπιστημίου Πειραιώς με τον επιχειρηματικό κόσμο, μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες στο site: www.acceleratorunipi.com και στα στοιχεία επικοινωνίας της Mindset: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., 2108071205.