Από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα αρχίσει η κατάρρευση πολλών ιδρυμάτων, κυρίως στην περιφέρεια, αναφέρει στο Βήμα ανώτατο στέλεχος της Αρχής για τη Διασφάλιση της Ποιότητας (ΑΔΙΠ) στα ανώτατα ιδρύματα.


Όπως ανέφερε στην εφημερίδα το ΒΗΜΑ της Κυριακής, ανώτατο στέλεχος της Αρχής για τη Διασφάλιση της Ποιότητας (ΑΔΙΠ) στα ανώτατα ιδρύματα, “πάμε σε νέο γύρο συγχωνεύσεων τμημάτων των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ. Κι αυτό δεν θα το κάνουμε εμείς. Από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα αρχίσει η κατάρρευση πολλών ιδρυμάτων, κυρίως στην περιφέρεια. Η πρώτη του μήνα θα βρει πολλούς με τα χέρια ψηλά. Ας μην ξεχνάμε οτι το Υπουργείο Παιδείας θα πρέπει να κόψει περίπου 1 δισ. από τα ταμεία του το 2016. Και είναι βέβαιο πως δεν θα τα κόψει από τα σχολεία...”.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της κυριακάτικης εφημερίδας, η εν λόγω Αρχή ζήτησε με έγγραφό της από όλα τα ανώτατα ιδρύματα να προχωρήσουν στο τελικό στάδιο της αξιολόγησής τους, δηλαδή να καταγράψουν τμήματα, προσωπικό και φοιτητές. Αυτό σημαίνει, όπως αναφέρει η ίδια πηγή, ότι αναγκαστικά τα ίδια τα ιδρύματα, με βάση τα οικονομικά στοιχεία που θα προκύψουν, θα πρέπει να προχωρήσουν μόνα τους σε γενναίες περικοπές και συγχωνεύσεις τμημάτων.

Ο ίδιος επιστήμονας προβλέπει νέα περικοπή των τμημάτων κατά 30% έως το 2016 και συγχωνεύσεις τμημάτων στην περιφέρεια.