Οι νικήτριες κέρδισαν ένα ταξίδι στο Τορόντο του Καναδά, έδρα της NAFA.


Οι φοιτήτριες του Τμήματος Σχεδιασμού & Τεχνολογίας Ένδυσης του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, αντίστοιχα, Λίνα Αποστόλου και Ζωή Σκριβάνου, απέσπασαν το πρώτο και δεύτερο βραβείο του έγκριτου διαγωνισμού Fur Excellence in Athens της NAFA.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του epixeiro.gr, το πρώτο βραβείο του διαγωνισμού, η δημιουργία της κας Αποστόλου, υλοποιήθηκε από την Εταιρεία Idea Fur Moda του κ. Νικολή, ενώ το δεύτερο βραβείο, δημιουργία της κας Σκριβάνου, υλοποιήθηκε από την εταιρία Finezza Furs των κ.κ. Γκαμπέση-Μαλεγκάνου-Παπαευθυμίου.

Οι νικήτριες κέρδισαν ένα ταξίδι στο Τορόντο του Καναδά, έδρα της NAFA, με όλα τα έξοδα πληρωμένα, για ένα workshop διάρκειας μιας εβδομάδας στο Studio NAFA. Εκεί θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν περισσότερα για το εμπόριο της γούνας, τις τάσεις μόδας στη γούνα, καθώς και εξειδικευμένες τεχνικές σχεδιασμού.

Η Διεθνής Έκθεση Γούνας «Fur Excellence in Athens» δημιουργεί επιχειρηματικές ευκαιρίες μεταξύ διεθνών αγοραστών και επιφανών παραγωγών. Όλες οι μεγάλες επωνυμίες των παραγωγών γούνας παρουσιάζουν τις τελευταίες τους συλλογές στο, 45.000 τετραγωνικών, εκθεσιακό κέντρο “Metropolitan Expo”.

Η «Fur Excellence in Athens» αποτελεί το πλέον δυναμικό περιβάλλον για το εμπόριο γούνας φέρνοντας κοντά αγοραστές και πωλητές της παγκόσμιας αγοράς, προσφέροντας το πλουσιότερο εύρος προϊόντων γούνας και δέρματος, φιλοξενώντας όλες τις παραγωγικές ομάδες του κλάδου, εκθέτοντας τα πιο τελευταία σχέδια.

Ο Διαγωνισμός Νέων Ελλήνων Σχεδιαστών συνδιοργανώνεται από τη NAFA (North American Fur Auction) και το ΣΕΓ (Σύνδεσμο Ελλήνων Γουνοποιών). H NAFA είναι ο μεγαλύτερος οίκος δημοπρασιών γούνας στη Βόρεια Αμερική και ο τρίτος μεγαλύτερος στον κόσμο. Αντικείμενό της είναι η πώληση ακατέργαστης γούνας από ζώα, που μεγαλώνουν σε φάρμες ή στη φύση. Οι γούνες πωλούνται σε κατασκευαστές γούνινων ενδυμάτων και εμπόρους γούνας σε ολόκληρο τον κόσμο.