Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν μαθητές και καθηγητές για τη διαδικασία


Μία εγκύλιο για τα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα και τη διαδικασία των εξετάσεων έστειλε το υπουργείο Παιδείας στα σχολεία της χώρας. Το newsbeast.gr παρουσίασε μόλις αυτές τις πληροφορίες:

Πότε επιτρέπεται ένας υποψήφιος να βγει από την αίθουσα.

Κατά τη διάρκεια της εξέτασης δεν επιτρέπεται στους εξεταζόµενους να βγουν από την αίθουσα εκτός από εξαιρετικές περιπτώσεις. Στην περίπτωση αυτή καλείται ο εφεδρικός/αναπληρωµατικός επιτηρητής, ο οποίος συνοδεύει τον εξεταζόµενο έξω από την αίθουσα, ελέγχοντας τους χώρους που αυτός επισκέπτεται για την αποφυγή περίπτωσης δολίευσης των εξετάσεων. Σε καµιά περίπτωση δεν επιτρέπεται ο συνοδός να είναι καθηγητής του ίδιου Λυκείου που μετέχει µε οποιαδήποτε ιδιότητα στη Λυκειακή Επιτροπή.

Τι γίνεται αν ένας υποψήφιος δεν αισθανθεί καλά κατά τη διαδικασία των εξετάσεων.

Αν κατά τη διάρκεια της εξέτασης λόγω ξαφνικής ασθένειας υποψήφιος ΓΕΛ αναγκαστεί να διακόψει την εξέτασή του, η Λυκειακή Επιτροπή αφού συντάξει σχετικό πρακτικό, φυλάσσει το γραπτό δοκίµιο στο εξεταστικό κέντρο ή στην οικεία ΕΕ∆∆Ε και αποστέλλει αντίγραφο του πρακτικού στο Βαθµολογικό Κέντρο ενηµερώνοντας για την απουσία του υποψηφίου.

Ο υποψήφιος θα λάβει µέρος στις επαναληπτικές εξετάσεις στο µάθηµα που διέκοψε την εξέτασή του, εφόσον ακολουθήσει τη νόµιµη διαδικασία (περιγράφεται στο άρθρο 25 του Π∆ 60/2006, όπως τροποποιήθηκε µε το Π∆ 41/2011).

Σε διαφορετική περίπτωση το γραπτό δοκίµιο αποστέλλεται τελικά στο ΒΚ για βαθµολόγηση µε σχετικό πρακτικό της Λυκειακής Επιτροπής. Αν βέβαια ο υποψήφιος δηλώσει µε υπεύθυνη δήλωση ότι ολοκλήρωσε τελικά την εξέτασή του, τότε το γραπτό του αποστέλλεται και βαθµολογείται κανονικά.

Όλη η εγκύκλιος, στο newsbeast.gr.