Καταδίκη από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, έριξε και τα (πολιτικά) καρφιά του, μη χαθεί και η ευκαιρία για πολιτική εκμετάλλευση.


Ερευνά η αστυνομία το επεισόδιο ξυλοδαρμού των τεσσάρων φοιτητών, μελών της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, από αγνώστους στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. 20 άτομα περίπου, με κουκούλες, κράνη και σιδερογροθιές, μπήκαν στο πανεπιστήμιο χθες το βράδυ και πήγαν σε χώρο όπου τέσσερις φοιτητές ετοίμαζαν υλικό για εκδήλωση που επρόκειτο να γίνει την Τρίτη. Προκάλεσαν ζημιές στο χώρο και χτύπησαν τους φοιτητές, αφήνοντάς τους αιμόφυρτους. 

Δύο από τους τέσσερις φοιτητές εξακολουθούν να νοσηλεύονται εκτός κινδύνου, ενώ οι άλλοι δύο τραυματίες δεν είχαν κανένα πρόβλημα και έφυγαν μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου κάλεσε όλα τα κόμματα να καταδικάσουν αυτές τις ενέργειες και όλες τις πλευρές της πανεπιστημιακής κοινότητας να αναλάβουν τις ευθύνες τους. «Δεν νοείται καμία ασυλία για οποιονδήποτε προβαίνει σε έκνομες πράξεις μέσα σε εκπαιδευτικά ιδρύματα. Οι νόμοι του κράτους ισχύουν παντού, τα πανεπιστήμια δεν αποτελούν εξαίρεση, και η εφαρμογή τους εγγυάται την ασφάλεια των πολιτών», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.