Να έχουν κάτι να περιμένουν τα παιδιά των παιδιών μας


Εκλογές έρχονται, όλο και περισσότερα "θα" θα ρίχνουν το αλάτι στη ζωή μας. Ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος προέβη σε εξαγγελίες για τη δημιουργία ενός πρότυπου σχολείου (δημοτικού, γυμνάσιου και λυκείου) σε κάθε περιφέρεια της χώρας έως το 2020.

«Στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων που υλοποιήσαμε για την αναβάθμιση του εκπαιδευτικού μας συστήματος, τα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία είναι αιχμή των αλλαγών και της επιδιωκόμενης αριστείας. Γι' αυτό το λόγο εφαρμόσαμε τη διαδικασία εισαγωγής των μαθητών στα Πρότυπα-Πειραματικά Γυμνάσια και Λύκεια με εξετάσεις και επιλέγουμε τους αρίστους εκπαιδευτικούς για να διδάξουν σε αυτά, μέσα από τη διαδικασία της αξιολόγησης. Και αυτή η προσπάθεια όχι μόνον δεν αποδυνάμωσε τη ζήτηση, όπως ορισμένοι υποστήριζαν, αλλά την αύξησε κατά 30% επιβεβαιώνοντας την επιλογή μας», επεσήμανε ο κ. Αρβανιτόπουλος. 

Η σημερινή δομή περιλαμβάνει 68 πρότυπα πειραματικά σχολεία, αλλά μέχρι το 2020 θα λειτουργούν «24 πλήρεις κάθετες δομές (Νηπιαγωγείο-Δημοτικό-Γυμνάσιο-Λύκειο) στις 13 Περιφέρειες της χώρας και επιπλέον 2 Νηπιαγωγεία, 15 Δημοτικά, 10 Γυμνάσια και 6 Γενικά Λύκεια», τόνισε ο υπουργός Παιδείας.