Τι ταιριαστός τίτλος, ε; Αλλά πρόκειται για εργαστήριο για τη νεανική απασχόληση, τη θεματική της κατάρτισης και την εξοικείωση των νέων με την ανάπτυξη δεξιοτήτων και ικανοτήτων.


Εργαστήριο για τη νεανική απασχόληση, τη θεματική της κατάρτισης και την εξοικείωση των νέων με την ανάπτυξη δεξιοτήτων και ικανοτήτων, διοργανώνει την Κυριακή 6 Απριλίου 2014, η Θεσσαλονίκη Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας και η ΠΡΑΞΙΣ σε συνεργασία με την UNESCO Youth Club of Thessaloniki.

Πρόκειται για την πρώτη φάση της δράσης «Βλέποντας και κάνοντας» η οποία θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Κυριακής, στις 11:00 στα γραφεία UNESCO Youth Club of Thessaloniki (Πτολεμαιων 29 Α’ -5ος οροφος) και έχει στόχο τη συγκέντρωση ερωτημάτων που θα θέσουν οι ίδιοι οι νέοι σχετικά με την απασχόληση και την κατάρτιση. Τα ερωτήματα αυτά θα οδηγήσουν στην επόμενη φάση της δράσης, η ημερομηνία της οποίας θα οριστεί σε μια βολική για τους συμμετέχοντες ημερομηνία, αμέσως μετά τις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις

Οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται για να ικανοποιηθούν οι στόχοι της δράσης είναι μη τυπικές και βασίζονται σε νέες τεχνολογίες (πχ. διαδίκτυο, αφήγηση, βίντεο, κλπ).
Σε αυτή τη φάση τα βίντεο που έχουν δημιουργηθεί αναρτώνται διαδοχικά για 6 ημέρες σε δημοφιλή μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα υλικό παραμένει αναρτημένο σε αυτά τα μέσα, αλλά παράλληλα συγκεντρώνεται και παρουσιάζεται σε μια ιστοσελίδα, ενώ οι «ιστορίες» που συνοδεύουν τα ερωτήματα παρουσιάζονται και σε ένα σύντομο οδηγό με τη μορφή e-book.

Δηλώσεις συμμετοχής: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., www.praxisgreece.com