Η επιτυχημένη ταινία των Wachowski Brothers είναι μια απλή sci-fi ταινία. Είναι ολόκληρη πασαρέλα μόδας!


Πάνε 18 χρόνια από την κυκλοφορία της τριλογίας των Wachowski Brothers, Matrix και από τότε ο κόσμος μας δεν είναι ίδιος. Η επιτυχημένη και πρωτοποριακή sci-fi ταινία, όχι μόνο άνοιξε τον δρόμο για νέες τεχνικές ειδικών εφέ (ποιος θα ξεχάσει τη θειική slow motion σκηνή με την σφαίρα;), αλλά αποτέλεσε έμπνευση για πολλούς ακόμη χώρους, και όχι μόνο αυτόν του κινηματογράφου.

Η όλη αισθητική και ατμόσφαιρα της ταινίας, μαγνητίζει τον θεατή. Είναι όλα τόσο καλά «χορογραφημένα» από το σενάριο, της ερμηνείες, την σκηνογραφία και συμβάλλουν όλα δικαίως ώστε να αποτελεί αυτό το φιλμ, κληρονομία στην ιστορία των χολιγουντιανών ταινιών.

Και όπως σου είπα, είναι όλα στην εντέλεια. Τα πάντα, ώστε να μας εμπνέει αυτή η ταινία και σήμερα. Εξαίρεση δεν αποτελούν τα κοστούμια της ταινίας. Τα sci-fi εμπνευσμένα ρούχα του φιλμ που κάνουν ωδή στον μινιμαλισμό αλλά και τον φουτουρισμό είναι μέχρι και σήμερα μία από τις βασικότερες πηγές έμπνευσης για πολλούς σχεδιαστές και brands.

Απόδειξη οι παρακάτω τάσεις της Μόδας οι οποίες έχουν ξεκάθαρα επηρεαστεί από το Matrix. Και πίστεψέ με, αυτές οι τάσεις δεν είναι… ψευδαίσθηση. Είναι πραγματικότητα.

Φουτουριστικά γυαλιά ηλίου

8trends_frommatrix_01.jpg

Δερμάτινες μπλούζες

8trends_frommatrix_02.jpg

Ρούχα που θυμίζουν δέρμα κροκόδειλου

8trends_frommatrix_03.jpg

Δερμάτινα παλτό/καμπαρντίνες

8trends_frommatrix_04.jpg

Παντελόνια “Bondage”

8trends_frommatrix_05.jpg

Αυστηρά κοστούμια

8trends_frommatrix_06.jpg

Post-Apocalyptic ρούχα

8trends_frommatrix_07.jpg