Ήταν θρύλος όχι μόνο της μουσικής αλλά και του στιλ.


Πριν τον γνωρίσουμε ως Ziggy ή ως Aladdin Sane ή ως The Thin White Duke ο David Bowie ήταν ο Davy Jones. Οι άπειρες περσόνες που υποδύθηκε στην ζωή του, ο τεράστιος αυτός μουσικός «έφεραν» μαζί και μια αξεπέραστη ενδυματολογική καλλιτεχνία. Ο Bowie χαρακτηρίστηκε πολύ για και από τις εμφανίσεις του. Ο κόσμος μπορεί να μην ήταν έτοιμος όταν το μεγαλείο του Bowie «άνθιζε» στις παρουσίες του επί αλλά και εκτός σκηνής, παρόλα αυτά σήμερα έχουμε την συναίσθηση να αντιληφθούμε την κληρονομία που άφησε ο ίδιος στην ιστορία της μόδας.

Ήταν αυτοδημιούργητος και αντιμετώπιζε την μόδα, σύμφωνα με τους δικούς του κανόνες, καταλήγοντας τελικά να σπάει αυτούς που υπήρχαν ως τότε. Ήταν ο πρώτος άνδρας που δημιούργησε τον όρο ”gender neutral” στην μόδα και που προκάλεσε τον εαυτό αλλά και την ίδια την κοινωνία να παίξει με τις “σεξουαλικές και ενδυματολογικές νόρμες”.

Πειραματιζόταν πολύ με την μόδα και αυτός είναι και ένας από τους λόγους που μέχρι και τώρα οι εμφανίσεις του αποτελούν έμπνευση μέχρι και πολιτιστική κληρονομιά. Αυτός ήταν –εν μέρει- ο David Bowie και γι’ αυτό και οι εμφανίσεις του επιβεβαιώνουν μέχρι και σήμερα ότι το στιλ του είναι επίκαιρο. Και δεν είναι μόνο σήμερα επίκαιρο. Θα είναι και αύριο. Και μεθαύριο κ.ο.κ.

bowie_01.jpgbowie_02.jpgbowie_03.jpgbowie_04.jpgbowie_05.jpgbowie_06.jpgbowie_07.jpgbowie_08.jpgbowie_09.jpgbowie_10.jpgbowie_11.jpg