Ο γνωστός καλλιτέχνης καταρρίπτει όλα τα ταμπού με κάθε streetwear look.


Δεν ακούει κανένα. Είναι παρορμητικός. Είναι αυθόρμητος και τις 9 στις 10 φορές, απόλυτα αυθεντικός. Έχει τάσεις ιδιοφυίας, χαρακτηριστικό που φέρνει και τις συνέπειές του. Τον γνωρίζουν όλοι αλλά και κανένας. Όλοι συμφωνούν με αυτά του «τραγουδάει» αλλά όχι με αυτά που λέει στους διάσημους λόγους του. Είναι αντισυμβατικός. Ίσως αυτός να είναι και ο καταλληλότερος χαρακτηρισμός για τον Kanye West. Τον γνωστό ράπερ, παραγωγό, σχεδιαστή μόδας, καλλιτέχνη, illustrator και όλες τις άλλες ιδιότητες και αν κατά καιρούς έχει αποκτήσει, προς την αναζήτησή του. Την προσωπική του αναζήτηση, γιατί αυτό νομίζω είναι και το «σαράκι» που τρώει τον Kanye. Η ανάγκη του να εκφράσει αυτό τον αλαζονικό εαυτό, μέσα από όποιο μέσο μπορεί. Το κάνει πολύ αυτό μέσω της Μόδας. Αγαπάει την Μόδα και η Μόδα αγαπάει αυτόν. Είναι χρόνια τώρα που ο Kanye West είναι αυτό που λέμε «μπροστά» στα θέματα της μόδας. Έχει πρωτοπορήσει αρκετά (και) σε αυτό το κομμάτι –το άλλο είναι η μουσική, χωρίς καμία δεύτερη σκέψη- και ενώ λατρεύεις να τον μισείς, αυτό πρέπει να παραδεχτείς ότι είναι γεγονός.

Το καλό λοιπόν, είναι ότι δεν φοβάται να κάνει ότι του… κατέβει στο κεφάλι. Και έτσι θα έπρεπε να είναι τα πράγματα. Εξηγώ: Δεν φοβάται να εξωτερικεύσει μέσα από την μόδα, όποια αισθητική και αν κρίνει εκείνος, ότι τον εκφράζει. Έχει αποτύχει πολλές φορές. Αλλά ακόμη περισσότερες έχει κερδίσει μέσα από αυτή του την πρόκληση. Απόδειξη; Το γεγονός ότι έχει δημιουργήσει μέσα λίγο χρονικό διάστημα ένα από τα πιο πολυφορεμένα, πιο καλοφτιαγμένα και όμορφα παπούτσια του κόσμου. Και ενώ μεν η διασημότητα του τον βοήθησε σε αυτό, ήταν τα Yeezy καθ’αυτά που με την αξία τους έχουν λάβει μέχρι και βραβείο ως τα καλύτερα παπούτσια της χρονιάς (2015).

Δεν είναι λοιπόν τυχαία όλα αυτά, όσο και αν θα ήθελες να είναι –ή και όχι. Ο Kanye είναι αυτός που είναι, ακόμη και αν δεν “λειτουργούν” στον χαρακτήρα του, όλα τέλεια. Και ποιος είναι τέλειος εξάλλου; Τουλάχιστον ξέρεις, ότι έχει δουλέψει για όλους αυτούς τους τίτλους σκληρά. Αρκεί. Αλλά έχει… σχεδόν αβίαστα δουλέψει και για κάθε του εμφάνιση. Κάθε του streetwear look έχει μελετήσει και έχει μέσα από αυτό, έχει καταφέρει κάθε φορά να φέρει τη διαφορετικότητα. Όταν μια φούστα δεν «επιτρεπόταν» να φορεθεί από άντρα, εκείνος τη φόρεσε. Όταν ένα σακάκι γεμάτο στολίδια μπορεί να θεωρούνταν αντισυμβατικό για έναν άντρα, εκείνος το υποστήριξε με τόλμη. Αλλά και με πιο καθημερινές του εμφανίσεις και πιο «απλές», αλλά σε καμία περίπτωση απλοϊκές κατόρθωσε να πει… «κάτι». Να δημιουργήσει θαυμασμό, ένα συναίσθημα anyway. Αυτό είναι το όλο νόημα εξάλλου.

Παρακάτω λοιπόν, εχώ συλλέξει τις 10 καλύτερες εμφανίσεις του Kanye West που όλες, μα όλες, είχαν όλα αυτά τα παραπάνω στοιχεία. Enjoy.

10kanyewest-looks-that-broke-the-rules-of-fashion-01.jpg10kanyewest-looks-that-broke-the-rules-of-fashion-02.jpg10kanyewest-looks-that-broke-the-rules-of-fashion-03.jpg10kanyewest-looks-that-broke-the-rules-of-fashion-04.jpg10kanyewest-looks-that-broke-the-rules-of-fashion-05.jpg10kanyewest-looks-that-broke-the-rules-of-fashion-06.jpg10kanyewest-looks-that-broke-the-rules-of-fashion-08.jpg10kanyewest-looks-that-broke-the-rules-of-fashion-09.jpg10kanyewest-looks-that-broke-the-rules-of-fashion-10.jpg10kanyewest-looks-that-broke-the-rules-of-fashion-7.jpg