…και που θα συνεχίσεις να φοράς από την νέα χρονιά


Φέτος, ήταν μια πολύ καλή χρονιά. Όχι κοινωνικοπολιτικά φυσικά (τα πράγματα δεν θα μπορούσαν να είναι χειρότερα στην ανθρωπότητα!), αλλά για την Μόδα ήταν σίγουρα μια εξαιρετική χρονιά. Πολλές νέες και παλιές τάσεις ευδοκίμησαν αυτούς τους 12 μήνες, προσφέροντας μια νέα γενιά πραγμάτων σε πολλές περιπτώσεις. Ίσως οι κοινωνικές αναταραχές παγκοσμίως, οι οικονομικές… ανεπάρκειες σε πολλές χώρες (βάλε και την δική μας μέσα) αλλά παράλληλα και η άνθιση και εξέλιξη της τεχνολογίας και στην Μόδα, να προσφέρει τελικά αρκετή έμπνευση σε αυτόν τον τομέα. Μέσα από τις δύσκολες συνθήκες, το ανθρώπινο ον έχει την ανάγκη κάτι καινούργιο, κάτι δημιουργικό, κάτι ξεχωριστό να συμβαίνει στις εμφανίσεις τους. Και έτσι και έγινε.

Οι 5 πιο popular τάσεις λοιπόν για φέτος, είχαν αρκετό street” χαρακτήρα, κάτι που δεν μας χάλασε καθόλου. Το γεγονός ότι η rap, r ‘n b και hip hop μουσική έχει γίνει τόσο «γνώριμη» τόσο από μουσικής άποψης, όσο και από την αισθητική της πλευρά, έπαιξε πολύ βασικό ρόλο στην ανάπτυξη των τάσεων αυτών. Από την στιγμή που οι ράπερς (βλ. Kanye West, Young Thug, Chance the Rapper κ.ά.) μπήκαν στα «σαλόνια» των ευυπόληπτων περιοδικών μόδας, τότε τα πράγματα έγιναν όλα λίγο πιο εύκολα στο να περάσει πιο ομαλά η streetwear μόδα στις ντουλάπες μας.

Φτάνουμε λοιπόν εδώ. Μετά από 12 μήνες βλέπουμε ποιες από όλες αυτές τις… μόδες που πέρασαν όλο αυτό τον καιρό, τελικά είχαν τη μεγαλύτερη ισχύ. Τόση ισχύ ώστε τελικά, όχι μόνο να πρόκειται για τάσεις που φορέθηκαν το 2016, αλλά και που θα συνεχίσουμε περήφανα να φοράμε και από την νέα χρονιά. Πάλι καλά δηλαδή γιατί ποιος έχει την οικονομική άνεση να ανανεώνει την γκαρνταρόμπα του κάθε τρεις και λίγο… O Young Thug πάντως σίγουρα…

#1. Τα μποτάκια Chelsea

2016-fashion-trends-01.jpg 

#2. Η επιστροφή «ξεχασμένων» αθλητικών brands

2016-fashion-trends-02.jpg 

#3. Ολόλευκα sneakers

2016-fashion-trends-03.jpg 

#4. Σκισμένα τζιν παντελόνια

2016-fashion-trends-04.jpg 

#5. Το ροζ χρώμα (και όλες οι αποχρώσεις του)

2016-fashion-trends-05.jpg