Το τελευταίο… «πραξικόπημα» του Shayne Olivier πρόκειται να προκαλέσει πολύ.


Το πρόσφατο project του Shayne Olivier πρόκειται να συζητηθεί πολύ. Και αυτό γιατί ο καλλιτεχνικός διευθυντής του brand Hood by Air αποφάσισε να προκαλέσει με τον πιο μοναδικό τρόπο. Για το νέο lookbook της ανδρικής συλλογής του brand, ο σχεδιαστής προσκαλεί γκέι, Τζαμαϊκανούς πορνοστάρ, συνοδούς πολυτελείας αλλά και τρανσέξουαλ για να ποζάρουν σε αυτήν.

Με την καλλιτεχνική προσέγγιση του φωτογράφου Pieter Hugo, τα μοντέλα απαθανατίζονται σε ένα συναρπαστικό σκηνικό στις φτωχογειτονιές της Τζαμάϊκα, αποδίδοντας καθηλωτικές φωτογραφίες και εντυπωσιάζοντας με το concept του project, το οποίο φέρει το όνομα PH x HBA.

hba-campaign-book-01.jpghba-campaign-book-02.jpghba-campaign-book-03.jpg 

Εάν λοιπόν βρέθηκε ένα κοινό σημείο μεταξύ του ιδρυτή του HBA Shayne Olivier και του φωτογράφου Hugo, είναι η λαχτάρα και των δύο να ταράξουν για τα καλά, τα νερά της αμερικάνικης βιομηχανίας της μόδας, με κάθε τρόπο δυνατό. Είτε αυτό είναι μέσα από τα πάντα ιδιαίτερα shows του σχεδιαστή, τα fashion happenings του φωτογράφου ή μέσα από projects σαν αυτό.

Ο Hugo λοιπόν φωτογραφίζει τους Τζαμαϊκανούς πορνοστάρ οι οποίοι προέρχονται από την  περιθωριποιημένη γκέι κοινότητα του Kingston “Gully’s Queen” και που τώρα ζουν όλοι μαζί στην πιο κακόφημη περιοχή της πόλης. Εάν φανταστεί κανείς ότι η Τζαμάϊκα υποστηρίζει τρομερά σκληρούς νόμους ως προς την ομοφυλοφιλία (οι γκέι άνδρες και γυναίκες εκεί, μπορεί να φυλακιστούν μέχρι και για 10 χρόνια, λόγω των σεξουαλικών τους επιλογών), το book αυτό, ξέρουμε ότι πρόκειται να προκαλέσει. Συνοδευόμενοι από συνοδούς πολυτελείας αλλά και τρανσέξουαλ όλοι φορούν τα ρούχα που υπογράφει ο Olivier για το Hood by Air, ένα brand που υποστηρίζει σίγουρα την διαφορετικότητα είτε μέσα από τα σχέδιά του, είτε μέσα από τα shows και τις καμπάνιες του.

hba-campaign-book-04.jpghba-campaign-book-05.jpg 

Το book είναι διαθέσιμο και online εδώ.