Το 7ο Red Bull Art of Motion επιστρέφει για άλλη μια χρονιά!


Και ναι, λοιπόν! Ο χρόνος έχει αρχίσει να κυλά αντίστροφα για το 7ο κορυφαίο freerunning γεγονός του κόσμου! Η Σαντορίνη είναι έτοιμη ακόμη μια φορά, για να υποδεχτεί το Red Bull Art of Motion , έναν διαγωνισμό που άλλαξε το πώς…. «παίζεται» το παιχνίδι στο εν λόγω άθλημα.

Συνεπείς στο ετήσιο ραντεβού τους, το Σάββατο, 7 Οκτωβρίου, στις 16:00, περισσότεροι από 500 αθλητές από κάθε γωνιά του κόσμου αλλά και φιλόδοξα νέα ταλέντα, θα κατακλύσουν το κυκλαδίτικο νησί.

Θα κάνουν ό,τι μπορούν λοιπόν, για εντυπωσιάσουν κοινό και κριτικούς, μέσα από runs διάρκειας 90’’, πλούσια σε περίπλοκες φιγούρες και απαιτητικά tricks, με φόντο την ηφαιστειακή καλντέρα και στολίδι ένα από τα διασημότερα ηλιοβασιλέματα του κόσμου.

7thredbullartofmotion_00.jpgΟ περσινός νικητής του διαγωνισμού 

Φυσικά, και με κομμένη την ανάσα περιμένουμε όλοι να δούμε τη μάχη του περσινού νικητή Bart Van Der Linden (NED) και του Andrian Joey (USA), με μια εκπληκτική φετινή παρουσία σε διαγωνισμούς ανά τον κόσμο, αλλά και τον δικό μας πρωταθλητή του 2014 & 2015 Δημήτρη “DK” Κυρσανίδη (GRE) που είναι αποφασισμένος να κάνει το δυναμικό comeback μετά την περσινή αναπάντεχή του ήττα!

7thredbullartofmotion_01.jpgΟ Δημήτρης “DK” Κυρσανίδης 

Τα πέντε μέλη της κριτικής επιτροπής, έμπειροι εκπρόσωποι του αθλήματος, θα αξιολογήσουν τους 18 αθλητές, που κατάφεραν να προκριθούν στην τελική αναμέτρηση του Red Bull Art of Motion, με κριτήρια τη δημιουργικότητα, την τεχνική δυσκολία, την εκτέλεση, τη ροή και τη συνολική εμφάνιση.

Η τελική 18άδα διαμορφώνεται από τους 6 που περάσαν στον τελικό του Red Bull Art of Motion 2016, τους 7 αθλητές (4 άνδρες και 3 γυναίκες) που πήραν την πρόκριση μέσω του Online Qualifier τον Ιούλιο, και τους 5 freerunners όπως θα αναδειχθούν από τον Onsite Qualifier που θα πραγματοποιηθεί στη Σαντορίνη λίγες μέρες πριν την τελική αναμέτρηση.

Ο Onsite Qualifier (S.A.F. Πολιτιστικό Μουσείο Σαντορίνης, 4 & 5 Οκτωβρίου) αποτελείται από δύο φάσεις. Στη Φάση A (Σαντορίνη, 4.10), όπου αναμένονται περισσότεροι από 250 αθλητές, θα πάρουν μέρος freerunners από διάφορα σημεία του κόσμου διεκδικώντας μια από τις 20 πολύτιμες θέσεις που οδηγούν στη Φάση B. Ανάμεσα τους και οι 20 Έλληνες αθλητές, που θα έχουν πάρει το μαγικό εισιτήριο από το DK’s Tour of Motion που πραγματοποιεί ο παγκοσμίου φήμης αθλητής από τη Θεσσαλονίκη, Δημήτρης Κυρσανίδης αυτές τις ημέρες. Στη Φάση B (Σαντορίνη, 5.10), 5 freerunners θα προκριθούν στον τελικό συμπληρώνοντας την χρυσή 18άδα.

Κοινός παρονομαστής όλων, να δώσουν το παρόν στο ετήσιο ραντεβού της παγκόσμιας σκηνής του freerunning, αλλά και να διεκδικήσουν μια θέση στο βάθρο, όπως θα απαθανατιστούν από την CANON, πρωτοπόρα στο χώρο της απεικόνισης, καθώς και τα βραβεία “Best Female” & “Best Trick Award by CU”.

Το Red Bull Art of Motion καθηλώνει κάθε χρόνο χιλιάδες παρευρισκόμενους, αλλά και εκατομμύρια θεατές ανά την υφήλιο κερδίζοντας τις εντυπώσεις, προβάλλοντας φυσικά και το στολίδι της ελληνικής κυκλαδίτικης ομορφιάς και της αθλητικής κλάσης