Το υψηλής αρχιτεκτονικής αισθητικής πάρκο στο οποίο θα ήθελες να αθλείσαι κάθε μέρα


Μέσα από έναν διαγωνισμό που διοργάνωσε η Nike, κατάφερε το αρχιτεκτονικό γραφείο Kosmos Architects να κερδίσει με σκοπό να δημιουργήσει ένα από τα πιο εντυπωσιακά πάρκα ever.

Το νέο landmark της Μόσχας σύντομα θα είναι το Sports Park της Nike, το οποίο θα κατασκευαστεί στο κέντρο της γνωστής πόλης και συγκεκριμένα στο Gorky Park.

Στο project έλαβαν μέρος τα καλύτερα 5 αρχιτεκτονικά γραφεία της πόλης (Rhizome, Novoe, Crosby Studios, Strelka KB και Kosmos Architects), όλα τα οποία πήραν μέρος στον διαγωνισμό.

Ο στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα μοναδικό αρχιτεκτονικό αξιοθέατο το οποίο είναι «ενσωματωμένο» στο υπόλοιπο περιβάλλον του πάρκου, κάνοντάς το έτσι το απόλυτο στέκι για sports και άθληση στην Ρωσία.

nike_sports_park_moscow_01.jpg

Οι βασικές αρχές του project έχουν σκοπό το πάρκο να είναι λειτουργικό, φιλικό προς το περιβάλλον και να μπορεί εύκολα να χρησιμοποιηθεί από τους ντόπιους. Μερικά από τα features που θα προσφέρει το πάρκο, είναι ένα γήπεδο ποδοσφαίρου, γήπεδο μπάσκετ, ένα club hub αποκλειστικά για τρέξιμο, μια εγκατάσταση για training εσωτερικού χώρου, καθώς και stands που θα προσφέρουν συμπληρώματα διατροφής.

nike_sports_park_moscow_02.jpgnike_sports_park_moscow_05.jpg

Το σχέδιο του Kosmos Architects το οποίο κέρδισε και τον διαγωνισμό, έχει βασιστεί στην ιδέα ενός Nike Air Box, θα θυμίζει δηλαδή ένα κουτί σε ορθογώνιο σχήμα, του οποίου η καθεμία από τις 4 πλευρές του κτιρίου θα έχει μια διαφορετική λειτουργικότητα και σχήμα.

nike_sports_park_moscow_03.jpgnike_sports_park_moscow_04.jpg