Μιλάμε για αστρονομικά ποσά, γι’ αυτό ετοιμάσου ψυχολογικά!


Εντάξει, όταν μάθαμε ότι ο Cristiano Ronaldo θα πληρωθεί ένα δισεκατομμύρια δολάρια για να διαφημίζει για το υπόλοιπο της ζωής του ρούχα και αξεσουάρ της Nike, φανταστήκαμε ότι θα ήταν σίγουρα στην εν λόγω λίστα. Το Forbes λοιπόν, κυκλοφόρησε την φημισμένη λίστα του με όλα τα «άπλυτα» των μεγαλύτερων αθλητών του κόσμου για το 2017.

Μετά από τα ποσά που αντικρύσαμε πάντως, βεβαιωθήκαμε ότι τα άπλυτά τους σίγουρα δεν καθαρίζουν οι ίδιοι αθλητές και έχουν κάποιο υπηρετικό προσωπικό για να τους βοηθάει. Όταν πληρώνεσαι τον χρόνο 70 και 80 εκατομμύρια δολάρια είναι λογικό εξάλλο,  και ακόμη πιο λογικό θα μας ακουγόταν αν αυτοί οι αθλητές δεν ήθελαν να ξαναδουλέψουν για το υπόλοιπο της ζωής τους.

Γιατί ποιος έχει ανάγκη να δουλέψει αν μέσα σε ένα μόλις χρόνο έχει βγάλει 93 εκ. δολάρια; Σίγουρα όχι ο Ronaldo, ο οποίος βέβαια δεν θα αφήσει μια ολόκληρη καριέρα να πάει «στράφι» επειδή ο τραπεζικός τους λογαριασμός μπορεί να ξεχρεώσει ολόκληρο το ελληνικό, δημόσιο χρέος (που λέει ο λόγος, εντάξει).

Όπως και να έχει, είναι ενδιαφέρον να δεις αυτά τα ποσά τα οποία ξέρουμε με βεβαιότητα ότι δεν αντιστοιχούν στα ελληνικά δεδομένα. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν παίζει να δούμε κάποιον Έλληνα αθλητή σε αυτή την λίστα κάποια στιγμή (βλ. Αντετοκούνμπο), γεγονός που σίγουρα θα μας χαροποιήσει πάρα πολύ.

Προς το παρόν, το «πόρισμα» του Forbes είναι το παρακάτω:

1. Cristiano Ronaldo – 93 εκατομμύρια δολάρια

2. LeBron James – 86,2 εκατομμύρια δολάρια

3. Lionel Messi – 80 εκατομμύρια δολάρια

4. Roger Federer – 64 εκατομμύρια δολάρια

5. Kevin Durant – 60,6 εκατομμύρια δολάρια

6. Rory McIlroy – 50 εκατομμύρια δολάρια

6. Andrew Luck – 50 εκατομμύρια δολάρια

7. Stephen Curry – 47.3 εκατομμύρια δολάρια

8. James Harden – 46.6 εκατομμύρια δολάρια

9. Lewis Hamilton – 46 εκατομμύρια δολάρια

10. Drew Bress– 45.3 εκατομμύρια δολάρια