Όλες οι μορφές άσκησης κάνουν καλό, αλλά υπάρχει μια που σπάει τα κοντέρ.


Αν με τη νέα χρονιά σκέφτεσαι να ξεκινήσεις ένα χόμπι, τότε έχεις ένα πολύ καλό λόγο να καταλήξεις στο τένις. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, όσοι κάνουν το συγκεκριμένο άθλημα εμφανίζουν 47% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν απο οποιαδήποτε πάθηση.  Ειδικά στην καρδιά, το τένις φαίνεται ότι κάνει θαύματα, καθώς μειώνει τον κίνδυνο θανάτου από καρδιαγγειακή πάθηση κατά 56%!

Εκτός από το τένις, το κολύμπι και η αερόβια άσκηση παρατηρήθηκε ότι έχουν εξίσου καλά ποσοστά στην αποφυγή πρόωρων θανάτων. 

“Είναι δύσκολο να εξηγήσουμε γιατί αυτά τα τρία είδη άσκησης ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα, αλλά υποθέτουμε πως παίζει ρόλο ότι και οι τρεις αυτές δραστηριότητες εμπλέκουν όλο το σώμα. Από την άλλη, τα σπορ με ρακέτα, όπως το τένις και το σκουός, περιλαμβάνουν σύντομα ξεσπάσματα άσκησης πολύ μεγάλης έντασης, που ακολουθούνται από χαμηλή ένταση, πράγμα που μιμείται την εξάσκηση με περιοδικά διαστήματα υψηλής έντασης, η οποία γνωρίζουμε ότι είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική για τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης“, ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Εμμανουήλ Σταματάκης, επικεφαλής της έρευνας.