Ευτυχώς, η διαδρομή ήταν στον χώρο με τα είδη υγιεινής (και όχι στα υαλικά και πιάτα), έτσι κάθε… σαβούρα ήταν ανεπαίσθητη για τον διαγωνιζόμενο!


Περίεργοι να δούμε τι πράγμα είναι αυτό το Hoverboard σε δράση, μιας και δεν θυμάμαι να είχαμε τέτοια πιο μικροί (μην πω για το άλλο, «είχατε και Hoverboard στο χωριό σας;»). Μόνο μέσα από ταινίες, πειραματικές κατασκευές–πατέντες και διάφορα troll αστεία είχαμε γνωρίσει τα Hoverboard. Καιρός να τα δούμε και από κοντά, με την προσθήκη δύο ροδών στο πλάι και ηλεκτρική κίνηση (τι περιμένατε, να αιωρούνταν και να άφηνες καπνό πίσω σου;). Χρησιμοποιώντας αποκλειστικά και μόνο την ισορροπία σου (το μόνο ζητούμενο skill), το Hoverboard αναγνωρίζει το κέντρο βάρους σου πάνω στην πλατφόρμα και μετακινείται με ταχύτητα που ορίζεις εσύ (ανάλογα τις κατάλληλες κινήσεις που κάνεις και τι βάρος δίνεις μπροστά).

hoverrace02.jpg

Με όλα αυτά τα στοιχεία, κατηφορίσαμε την Κυριακή απόγευμα στο Praktiker Ελληνικού, όπου το CU Around διοργάνωσε ένα πραγματικό HoverRace! Πολύ πριν τις 18:00 άρχισαν οι εγγραφές για τη συμμετοχή σε αυτόν τον ιδιαίτερο αγώνα ταχύτητας (όλοι τους πέρναγαν και από ένα στάδιο ζεστάματος και γνωριμίας με το Hoverboard) και σιγά σιγά οι συμμετοχές άρχισαν να πολλαπλασιάζονται, κάτι που δείχνει το ενδιαφέρον των νεαρών για τρελό τσούλισμα!

They see me rollin’, they hatin’

Οι κανόνες απλοί και ο ανταγωνισμός έντονος, περιττό να πούμε ότι οι τρεις πρώτοι νικητές βγήκαν ακριβώς στο νήμα, για διαφορά… νανοσεκόντ! Ο κάθε ένας από τους διαγωνιζόμενους έπρεπε να κάνει τρεις στροφές, στην ειδικά διαμορφωμένη διαδρομή μέσα στο χώρο του Praktiker (ναι, μέσα!!!), με τη δυνατότητα να «κρατήσει» για το τέλος τη διαδρομή με τον καλύτερο χρόνο.

hoverrace03.jpg


Ευτυχώς, η διαδρομή ήταν στον χώρο με τα είδη υγιεινής (και όχι στα υαλικά και πιάτα), έτσι κάθε… σαβούρα (εντάξει, δεν υπήρχαν πολλές!) ήταν ανεπαίσθητη για τον διαγωνιζόμενο. Το πολύ πολύ να έπεφτες σε ρολά χαρτιών υγείας. Βάλε στο παιχνίδι και τον ειδικό φωτισμό, τη fog machine για την απαραίτητη… κάπνα και sci-fi ατμόσφαιρα, έναν ευγενέστατο security guard –ίδιος ο Bruce Willis, στις τελευταίες όμως του ταινίες– που ζούσε την κούρσα όσο κανένας άλλος, μα και το κατάλληλο soundtrack από τα ηχεία - όλα κύλησαν ρολόι. Fasara!

hoverrace07.jpg


Οι τρεις πρώτοι νικητές με τους καλύτερους χρόνους έφυγαν με δώρο ένα Hoverboard, δωροεπιταγές από τα Praktiker και πολλά GB από το CU Around (πολλά GB από το CU, βέβαια, πήραν όλοι όσοι ήρθαν…). Και, όπως χαρακτηριστικά είπε ο hypeman του event σε διεθνή μέσα, Blink Mike, «σημασία έχει η νίκη, όχι η συμμετοχή»! Και εμείς θα θέλαμε ένα Hoverboard δώρο, όπως και τον καναπέ των 89,90 ευρώ από τα Praktiker, αλλά το ταμείο ήταν κλειστό (άσε που είχαμε έρθει με το Μετρό, δεν μπαίνεις με καναπέ…).

IMG_7041.jpg Ο αγώνας ταχύτητας με Hoverboards αποδείχτηκε über fun και επιτυχημένος και ελπίζουμε να ζήσουμε  ανάλογες εμπειρίες σύντομα. Το μέλλον των Hoverboards δεν το ξέρουμε (ήδη κυκλοφορούν πολλές         παραλλαγές, ακόμα και στο νερό!) και δεν ξέρουμε αν αντικαταστήσουν σύντομα κάποια μεταφορικά μέσα ή θα είναι ένα καθαρά ψυχαγωγικό προϊόν. Δύσκολα θα δούμε τον επόμενο ντελιβερά να φέρνει τα σουβλάκια με Hoverboard (αν θέλουμε να έρθουν «αρτιμελή») αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι σου επιφυλάσσει το μέλλον…

 

hoverrace06.jpg
 

hoverrace01.jpg
 

IMG_7213.jpg

hoverrace04.jpg

hoverrace05.jpg
 

hoverrace_large.jpg