Tέσσερις jumpers πήδηξαν από ύψος 1.800 μέτρων και πέταξαν με ταχύτητα 170 χλμ/ώρα. «Δεν υπήρχε τίποτα άλλο εκτός από τα δισεκατομμύρια αστέρια», μας λένε...


Τέσσερις ιπτάμενοι «κυνηγοί», κορυφαίοι wingsuit jumpers, τίμησαν με τον ιδανικότερο τρόπο το αστροφυσικό φαινόμενο των Περσείδων πετώντας την περασμένη εβδομάδα πάνω από τo La Palma στα Κανάρια Νησιά. Η επιλογή του σημείου δεν ήταν τυχαία καθώς εκεί πραγματοποιούνται αστρονομικές παρατηρήσεις χάρη στον ξάστερο, καθαρό ουρανό του Βόρειου Ημισφαιρίου.

Ο Νορβηγός Jokke Sommer, οι Αυστριακοί Marco Waltenspiel και Georg Lettner και o Ισπανός Armando del Rey συνόδευσαν τις Περσείδες (επίσης γνωστές και ως «δάκρυα του Αγίου Λαυρέντιου»), αυτή την έντονη «βροχή» μετεωριτών η οποία συνήθως κορυφώνεται αυτή την εποχή του χρόνου. Εκείνη τη βραδιά στα μέσα του Αυγούστου, ήταν ορατοί περίπου 500 μετεωρίτες ανά ώρα. Συγκεκριμένα, φέτος η ορατότητα των Περσείδων, ένα φαινόμενο το οποίο είναι συνυφασμένο με τον κομήτη Swift – Tuttle, ήταν πέντε φορές πιο έντονη.

wingsuit_03.jpg

Οι τέσσερις jumpers πήδηξαν από ύψος 1.800 μέτρων και πέταξαν με ταχύτητα 170 χλμ/ώρα πάνω από το Αστεροσκοπείο Roque de los Muchachos, όπου βρίσκεται το μεγαλύτερο οπτικό τηλεσκόπιο στον κόσμο, το Gran Telescopio de Canarias. Το αποτέλεσμα ήταν απλά συγκλονιστικό: μια μαγική πτήση στο απόλυτο σκοτάδι, φορώντας στολές wingsuit με φώτα LED.

«Η εμπειρία ήταν καταπληκτική» είπε ο Sommer. «Ένιωσα σαν να βρισκόμουν πραγματικά σε κάποιο video game. Ήμουν μέσα σε αυτό το μαύρο τούνελ και δεν υπήρχε τίποτα άλλο εκτός από τα δισεκατομμύρια αστέρια. Ήταν κάτι το μοναδικό οπτικά γιατί μπορούσες να νιώσεις πραγματικά την ταχύτητα αλλά δεν έχεις καμία άλλη επαφή με το περιβάλλον. Είσαι μέσα στο απόλυτο σκοτάδι και έχεις την αίσθηση ότι βρίσκεσαι στο διάστημα. Ήταν τρελό, ήταν πραγματικά τρελό».

wingsuit_02.jpg

Το άλμα πάνω από το «La Isla Bonita» (όπως είναι επίσης γνωστό το La Palma) έγινε από ένα Τ-21 αεροσκάφος χάρη στη βοήθεια της Πολεμικής Αεροπορίας, του Ινστιτούτου Αστροφυσικής Κανάριων Νήσων και του Δημαρχείου του La Palma. Μόλις λίγες μέρες μετά την καταστροφική φωτιά που έπληξε το νησί, οι jumpers θέλησαν να δείξουν τη συμπαράστασή τους αλλά και την ευγνωμοσύνη τους σε όσους βοήθησαν στις διασώσεις και στο σβήσιμο της φωτιάς – και έτσι είπαν GRACIAS (ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ) με τον καλύτερο τρόπο.
     
Παρακολουθήστε εδώ το συναρπαστικό βίντεο.