Ο Menno κατέλαβε τον θρόνο στον συναρπαστικό Παγκόσμιο Τελικό


 

Ο Menno κατέλαβε τον θρόνο στον συναρπαστικό Παγκόσμιο Τελικό

 

Ο καινούργιος Παγκόσμιος Πρωταθλητής διεκδίκησε το θρόνο του Red Bull BC One το περασμένο Σάββατο βράδυ στο Παρίσι. Σε ένα από τα πιο ανταγωνιστικά lineups στην ιστορία του B-Boy, ο Menno από την Ολλανδία κατέκτησε επάξια την κορυφή, πολεμώντας για τη νίκη του.

ΠΑΡΙΣΙ (Γαλλία) – «Νιώθω τόσο καλά», είπε ο Menno για τη νίκη του στον Παγκόσμιο Τελικό στο La Grande Halle de La Villette. «Νιώθω πολύ χαρούμενος που οι κριτές κατάλαβαν το στυλ μου και τι προσπαθούσα να κάνω. Ξέρω ότι σέβονται το στυλ μου και καταλαβαίνουν από πού προέρχομαι».

 

Δύο βασικά κριτήρια, η δημιουργικότητα και η αυθεντικότητα, ήταν αυτά που έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο κατά την διάρκεια της βραδιάς. Ο Cheerito (Ρωσία) γνωστός για το προσωπικό του στυλ, εισέπραξε διαρκή επευφημία από το κοινό όταν έχασε από τον Red Bull BC One All Star Taisuke (Ιαπωνία) στους ημιτελικούς. Στο τέλος η δημιουργική ροή του Menno νίκησε την εκρηκτική ενέργεια του Taisuke. «Διέσχισα το πάτωμα με απρόβλεπτες κινήσεις», ανέφερε ο Menno. «Προσπαθώ να παραπλανήσω τους ανθρώπους. Προσπαθώ να ξεγελάσω τους ανθρώπους με δημιουργικότητα. Και προσπαθώ να κάνω διαφορετικά πράγματα από ότι οι άλλοι B-Boys». 

 

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που η Πόλη του Φωτός φιλοξενεί τον Παγκόσμιο Τελικό. Ο All Star Wing (Νότια Κορέα) έλαβε τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή το 2008. Αλλά ούτε ο Wing ούτε κανένας άλλος από τους τρεις προηγούμενους Παγκόσμιους Πρωταθλητές στο lineup, κατάφεραν να πάρουν τον δρόμο τους προς την προημιτελική φάση. Ήταν μια νύχτα ανατροπών, καθώς οι αγαπημένοι του κοινού και οι δύο φορές Παγκόσμιοι Πρωταθλητές Lilou (Γαλλία) και Hong 10 (Νότια Κορέα), και ένας ακόμη πρώην Παγκόσμιος Πρωταθλητής ο Mounir (Γαλλία), καταψηφίστηκαν στον πρώτο γύρο.

 

Οι κριτές ψήφισαν τους The End (Νότια Κορέα), Ken Swift (ΗΠΑ), Yaman (Γαλλία), Yan (Ρωσία) και Luigi (ΗΠΑ) βασιζόμενοι στα κόλπα, την τεχνική, τη χορογραφία και τη δημιουργική ερμηνεία της μουσικής. Θα μπορούσε να νικήσει ο καθένας αλλά ο Menno ήταν αυτός που ξεχώρισε κάνοντας το 3-0 στην τελική μάχη της βραδιάς. Αυτή είναι η τέταρτη φορά που ο Menno διαγωνίζεται στον Παγκόσμιο Τελικό και η πρώτη φορά που καταλαμβάνει τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή. Η μεγάλη αυτή νίκη ήταν το επιστέγασμα μιας φανταστικής χρονιάς για τον διαγωνισμό, με πάνω από 90 Cyphers σε 50 χώρες και πάνω από 1.500 B-Boys να διαγωνίζονται για μια ευκαιρία να ηγηθούν στον Παγκόσμιο Τελικό.

 

Το La Grande Halle de La Villette, ένα από τα κορυφαία πολιτιστικά κέντρα του Παρισιού, ήταν ασφυκτικά γεμάτο σε μια sold-out παράσταση. Χιλιάδες θεατές συντονίστηκαν για να παρακολουθήσουν το ζωντανό πρόγραμμα στην τηλεόραση και στο διαδίκτυο. Το Red Bull BC One υποστηρίζει την κουλτούρα του break-dance χρησιμοποιώντας την αρχική μορφή των 1-on-1, knockout αγώνων, σε αντίθεση με το στυλ των crew-battle που είναι πιο διαδεδομένο σήμερα. Ο Παγκόσμιος Τελικός του Red Bull BC One 2015 θα διεξαχθεί στην Ιταλία, μείνετε συντονισμένοι για την επόμενη συγκλονιστική σεζόν που θα περάσει και από την Αθήνα!

 

Τελικοί: Taisuke (Ιαπωνία) vs Menno (Ολλανδία) – νικητής

Ημιτελικοί: Menno (Ολλανδία) vs Alkolil (Ρωσία) / Cheerito (Ρωσία) vs Taisuke (Ιαπωνία)

 

 

P-20141129-00198_HiRes JPEG 24bit RGB.jpg

 

P-20141130-00051_News.jpg