Το παπούτσι για έναν έμπειρο ή amateur runner είναι το άλφα και το ωμέγα της σχέσης του με το τρέξιμο.


Το παπούτσι για έναν έμπειρο ή amateur runner είναι το άλφα και το ωμέγα της σχέσης του με το τρέξιμο. Αυτός είναι ο αχώριστος και πιο πολύτιμος σύντροφός σου και τίποτα άλλο. Αφού βρεις το παπούτσι, πρέπει να βρεις και το κίνητρο για να βγεις έξω να τρέξεις. Αυτό το κίνητρο και την έμπνευση φαίνεται πως έχουν βρει εδώ και χρόνια και συνεχίζουν να ψάχνουν καθημερινά ο Δημήτρης Μώρος, fitness expert, και η Δήμητρα Ζαχοπούλου, ballet dancer και fitness expert, με τους δύο να δοκιμάζουν τα νέα ZPUMP Fusion 2.5 στις προπονήσεις τους.

reb12.jpg 

Εμείς σαν πιο amateur runners έπρεπε να ξεκινήσουμε με μία δύσκολη αποστολή, ίσως τη δυσκολότερη. Να βάλουμε τα running παπούτσια μας (αρκεί να βρούμε τα κατάλληλα, όπως τα ZPUMP Fusion 2.5), να ανοίξουμε την πόρτα και να βγούμε έξω. «Ένα μεγάλο πρώτο βήμα για εσένα, ένα μεγάλο για την ανθρωπότητα», αν παραφράσουμε –πολύ– ελεύθερα τα λόγια… του αστροναύτη Νιλ Άρμστρονγκ. Δεν θα τρέξουμε στο φεγγάρι βέβαια, αλλά σε πιο urban terrain. Και αυτό το terrain βρίσκεται παντού εκεί έξω, στις μικρές και μεγάλες πόλεις.  Στην ουσία μαθαίνουμε τα πρώτα μας βήματα, μαθαίνουμε να περπατάμε και αυτή η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Ίσως φαίνεται αστείο αλλά όλοι εμείς οι amateurs (ή όλοι εμείς που δεν είμαστε επαγγελματίες αθλητές και γυμναστές) πρέπει να αρχίσουμε περπατώντας ζωηρά και αυτό θα μας φέρει πιο κοντά στο τρέξιμο, τα οφέλη στο τέλος είναι τα ίδια.  

Ξεκινάμε βάζοντας μικρούς στόχους και προσθέτουμε το τρέξιμο στο μενού περπατήματος. Αυτοί οι στόχοι μπορεί να είναι πολύ απλοί, σπίτι – πάρκο ή ανοιχτό γήπεδο της γειτονιάς – πίσω σπίτι. Σιγά σιγά ο χρόνος που θα τρέχεις θα είναι περισσότερος από τον χρόνο που θα περπατάς (έτσι αποφεύγεις και τους τραυματισμούς, μπαίνεις στο κλίμα και αποκτάς φυσική κατάσταση). «Λατρεύω να τρέχω ακριβώς μπροστά από το σπίτι μου. Απλώς βάζω τα παπούτσια μου και τρέχω! Μέχρι να σκεφτώ αν είμαι κουρασμένη ή αν έχω αρκετό χρόνο, είμαι ήδη έξω», μας λέει η Δήμητρα Ζαχοπούλου και μας δίνει το σύνθημα να κάνουμε το ίδιο.

reb.jpg 

Τα οφέλη του τρεξίματος είναι πολλαπλά, από τη βελτίωση της υγείας σου, την καταπολέμηση του stress, μέχρι την απώλεια βάρους: δίνει μεγάλη ώθηση στην αυτοπεποίθησή σου, ενώ μην ξεχνάμε ότι μέσω του urban τρεξίματος μαθαίνεις καλύτερα την πόλη σου και σημεία που δεν είχες προσέξει πιο πριν.

Αν και το να τρέχεις μόνος είναι το ίδιο ωφέλιμο και υγιές (ελέγχεις απόλυτα το σώμα και πνεύμα σου), θα προτείναμε να βρίσκατε «συνένοχους στο έγκλημα», να βρεις running partners που μπορείτε να τρέξετε μαζί. Όλοι μας μπορούμε να βρούμε λίγες ώρες ένα Σάββατο ή Κυριακή και να αποδράσουμε μέσα στην ίδια την πόλη. Μεγάλα πάρκα μπορεί να μην έχει –ακόμα– η Αθήνα, αλλά υπάρχουν πολλά ιδιαίτερα spots και πολλά γήπεδα με ταρτάν, ελεύθερα για όλους. Τρέχοντας με παρέα είναι σίγουρα πιο fun, κοινωνικοποιείσαι, συζητάς με τους άλλους στη διαδρομή, και δύσκολα μπορείς να αποφύγεις και να ακυρώσεις κάτι. Πάρε τη σύντροφό σου ή την παρέα σου και η Αθήνα έχει πολλά σημεία για να τρέξεις, ακριβώς έξω από το σπίτι σου. Πάνω από το Καλλιμάρμαρο και στο λόφο του Αρδηττού, στο πεντάρι της Φιλοθέης και στο Αττικό Άλσος, στο Πάρκο στο Γουδί και στην Πολυτεχνειούπολη, στο Μπαρουτάδικο στο Αιγάλεω, στο Πάρκο Τρίτση, στο Άλσος Νέας Σμύρνης, στο Δέλτα Φαλήρου, ακόμα και στον Εθνικό Κήπο.

ree.jpg 

Αφού έχεις βρει όλα τα παραπάνω, μαζί με υπομονή και να ξεκινήσεις αργά και σταθερά, πρέπει να ελέγξεις ξανά με τι παπούτσια θα τρέξεις. Όλα τα παραπάνω στοιχεία θα χαθούν με τα μη κατάλληλα running παπούτσια και θα κάνουν την αποστολή σου δύσκολη (ως αδύνατη). «Τα σωστά running παπούτσια είναι απαραίτητα για το τρέξιμό μου. Επιλέγω το ζευγάρι εκείνο που θα υποστηρίξει σωστά το κάθε πάτημά μου, με τεχνολογία που θα επιτρέψει στα πόδια μου να αναπνέουν με ευκολία, για κάθε περιβάλλον τρεξίματος, είτε είναι ο στίβος, είτε το  γυμναστήριο, είτε ο δρόμος», αναφέρει ο Δημήτρης Μώρος. Και το ZPUMP Fusion 2.5 της Reebok είναι εδώ να δώσει τέλος όλα μας τα διλήμματα, το ιδανικό παπούτσι τρεξίματος για όλους τους runners, μιας κι έχει φτιαχτεί αποκλειστικά για εκείνους (και όλους εμάς).

 

dm.jpg 

Εφαρμόζει μοναδικά σε κάθε πόδι, παίρνοντας το σχήμα του, για μια εμπειρία τρεξίματος διαφορετική για κάθε δρομέα, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Η τεχνολογία pump επιτρέπει στον αέρα να φουσκώνει ανάλογα με τον κάθε τύπο ποδιού, για την τέλεια εφαρμογή, ενώ το ελαφρύ Power Frame εξασφαλίζει ότι το καλούπι που δημιουργείται από το θάλαμο αέρα, θα παραμένει εφαρμοσμένο κοντά στο πόδι. Το τρέξιμο απογειώνεται με την αναβαθμισμένη σόλα από Carbonated Foam, για ελαφρύ και μαλακό πάτημα που διευκολύνει την οποιαδήποτε διαδρομή.

Το τερέν βρίσκεται εκεί έξω, άνοιξε την πόρτα, φόρεσε τα ZPUMP Fusion 2.5 και ξεκίνα σήμερα!