Σπουδαίοι πρεσβευτές & άνθρωποι όλων των ηλικιών συμμετείχαν μαζικά στην κορυφαία γιορτή του αθλητικού τουρισμού!


Σπουδαίοι πρεσβευτές & άνθρωποι όλων των ηλικιών συμμετείχαν μαζικά στην κορυφαία γιορτή του αθλητικού τουρισμού!

Περισσότεροι από 1.000 συμμετέχοντες αθλητές και αθλήτριες από την Ελλάδα και το εξωτερικό (με συμμετοχές από χώρες όπως Αμερική, Αγγλία, Γερμανία, Ιταλία, Ελβετία, Ουγγαρία, Ρουμανία και Κύπρος), έδωσαν δυναμικό «παρών» στην 3η χρονιά του «Navarino Challenge».

Στις 11-13 Σεπτεμβρίου 2015, άνθρωποι όλων των ηλικιών (από τον μικρότερο αθλητή ηλικίας 2 ετών έως και τον γηραιότερο, ηλικίας 70 ετών) βρέθηκαν στην Πύλο και την Costa Navarino, για να απολαύσουν το πλούσιο πρόγραμμα της διοργάνωσης, που περιελάμβανε δραστηριότητες όπως τρέξιμο, κολύμβηση, taekwondo, αναρρίχηση, pilates, ποδήλατο, boccia, μπάσκετ και kickboxing!

Το Σάββατο 12/09 το πρωί, περισσότεροι από 100 συμμετέχοντες κολυμβητές διάνυσαν, κόντρα στον δυνατό άνεμο, την απόσταση του 1 μιλίου, στο γραφικό λιμάνι της Πύλου, μαζί με τον Ολυμπιονίκη και Δις Χρυσό Παγκόσμιο Πρωταθλητή στην κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης, Σπύρο Γιαννιώτη και την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια στην κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης, Κέλλυ Αραούζου υπό τις τεχνικές υποδείξεις του Ομοσπονδιακού Τεχνικού, Νίκου Γέμελου που σχεδίασε τις διαδρομές. Αμέσως μετά, ακολούθησε η διαδρομή του μισού μιλίου για τα παιδιά.


9-NdneD4K4gUbhKTIt4_X8BIGhDO5Xg2iX1GhNOxVU0uY.jpg



Αρωγός στην κολυμβητική ημέρα του «Navarino Challenge» ήταν η κοινωνική μη-κερδοσκοπική πρωτοβουλία Safe Water Sports που ενημέρωσε τον κόσμο σε θέματα που σχετίζονται με την ασφάλεια και την πρόληψη ατυχημάτων κατά την διάρκεια των αθλητικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων. Η κολυμβητική ημέρα δεν θα μπορούσε να είχε διεξαχθεί χωρίς τη βοήθεια του Δήμου Πύλου-Νέστορος, του Λιμεναρχείου Πύλου, του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Τουριστικής Ανάπτυξης Πύλου (ΣΕΤΑΠ), του Ναυτικού Αθλητικού Συλλόγου Πύλου «Νέστωρ», του Explore Messinia καθώς και του Aqua Divers Club. Με την ολοκλήρωση των διαδρομών, ακολούθησε αγώνας επίδειξης με σκάφη τύπου Optimist και Laser, από τον σύλλογο «Νέστωρ».

Μια ακόμα δραστηριότητα, το άθλημα boccia, παρουσιάστηκε με την συμβολή του επίσημου χορηγού της διοργάνωσης Allianz Ελλάδος, με την συμμετοχή του Χρυσού Παραολυμπιονίκη, Γρηγόρη Πολυχρονίδη. Στο πλευρό του βρέθηκαν και δοκίμασαν τις ικανότητές τους στο άθλημα, ο Ελληνοαμερικανός υπερμαραθωνοδρόμος, Κωνσταντίνος Καρνάζης, ο Δις Αργυρός Ολυμπιονίκης στο taekwondo, Αλέξανδρος Νικολαΐδης και η ομάδα της Allianz.


9-81An4XAgM7tj9DMs4gcKtlLGKG3m-ypbFOB-b1Y-0H4,UQTUNvLIXDBCqp5vpzIqANC5MifTN5L1C20pcugv5OU.jpg



Το βράδυ του Σαββάτου, το «Navarino Challenge» «ταξιδέψε» με την κορυφαία αεροπορική εταιρεία Qatar Airways, που συμμετείχε ως επίσημος αερομεταφορέας στην διοργάνωση. Το καλωσόρισμα του κόσμου και τον συντονισμό του “Cocktail Night by Qatar Airways” ανέλαβαν η παρουσιάστρια Μαρία Μπεκατώρου και η δημοσιογράφος Δώρα Τσαμπάζη, υπό τις μουσικές των Hot Club De Grece. Για την συνολική τους συνεισφορά στον ελληνικό αθλητισμό, βραβεύτηκαν σπουδαίοι αθλητές και προσωπικότητες του αθλητισμού όπως ο Δις Αργυρός Ολυμπιονίκης στο taekwondo, Αλέξανδρος Νικολαΐδης από τον Δήμαρχο Τριφυλίας, Παναγιώτη Κατσίβελα, ο Ολυμπιονίκης & Δις Χρυσός Παγκόσμιος Πρωταθλητής στην κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης, Σπύρος Γιαννιώτης από τον Director of Local Operations της TEMES SA, κ. Γιώργο Χατζηιωσήφ, η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια στην κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης, Κέλλυ Αραούζου από τον Complex General Manager Costa Navarino, κ. Jirayr Kececian, ο Ομοσπονδιακός Τεχνικός Κολύμβησης, Νίκος Γέμελος από τον Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ford Motor Ελλάς, κ. Νίκο Νοταρά, ο Χρυσός Παραολυμπιονίκης στο boccia, Γρηγόρης Πολυχρονίδης από τον Εμπορικό Διευθυντή Ελλάδος της Qatar Airways, κ. Αλέξανδρο Μιχαλόπουλο, ο Υπερμαραθωνοδρόμος Κωνσταντίνος Καρνάζης από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Active Media, κ. Άκη Τσόλη και τον Co-Founder του Navarino Challenge, κ. Peter Poulos καθώς και ο Ολυμπιονίκης & Παγκόσμιος Πρωταθλητής στα 400μ. με εμπόδια, Περικλής Ιακωβάκης από την Εντεταλμένη Σύμβουλο & Γενική Διευθύντρια της Allianz Greece, κ. Φιλίππα Μιχάλη. Με το πέρας των βραβεύσεων, ακολούθησε η ομιλία του πρεσβευτή του «Navarino Challenge» Κωνσταντίνου Καρνάζη ο οποίος έστειλε το δικό του μήνυμα, ενισχύοντας τη θέση της χώρας μας στον παγκόσμιο χάρτη του αθλητικού τουρισμού.

Για 2η συνεχή χρονιά, αθλητές και διοργανωτές κινήθηκαν με την ασφάλεια και τους αποδοτικούς κινητήρες των αυτοκίνητων της Ford και με καύσιμα υψηλής ποιότητας ΒΡ Ultimate. Παράλληλα, αθλητές και αθλήτριες είχαν την ευκαιρία να ξεδιψάσουν με το φυσικό μεταλλικό νερό «Βίκος» που συμβάλλει στην καλή λειτουργία του οργανισμού κατά τη διάρκεια της άθλησης.

Την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου, οι δρομείς, έτρεξαν έχοντας ως αφετηρία (και σημείο τερματισμού) το Navarino Dunes της Costa Navarino και οδηγήθηκαν παραλιακά προς την Πύλο (ακολουθώντας το μονοπάτι που χάραξε ο Τηλέμαχος στα Ομηρικά χρόνια). Οι λάτρεις του τρεξίματος απόλαυσαν και ενθουσιάστηκαν από τις μαγικές εικόνες της Βοϊδοκοιλιάς, προτού επιστρέψουν πάλι πίσω στον τερματισμό. Το «Navarino Challenge» περιελάμβανε έναν Ημιμαραθώνιο (21,1χλμ.), διαδρομές των 10χλμ. και 5χλμ. (για τρέξιμο & δυναμικό βάδισμα) καθώς και μια παιδική διαδρομή 1χλμ. Κατά τον τερματισμό του Κωνσταντίνου Καρνάζη, ο πρεσβευτής της διοργάνωσης, βραβεύτηκε από τον Vice-Chairman & Managing Director της TEMES SA, κ. Στέφανο Θεοδωρίδη.


9-D48is9msjD7Wu77DQQjeNpcmDxP9gaBA7AZFJzCwp0M,2PoDn2_s4o91kWdynaMeJ3csiR_fS9sWBmFdWSe4GVk.jpg




Το πλούσιο πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης περιελάμβανε τις πολύ επιτυχημένες περσινές δραστηριότητες του taekwondo και των μαθημάτων pilates, με την προσθήκη της νέας δραστηριότητας του kickboxing. Συγκεκριμένα, ο Ολυμπιονίκης στο taekwondo, Αλέξανδρος Νικολαΐδης, η κορυφαία γυμνάστρια pilates, Μάντη Περσάκη, με την ομάδα της και ο έτερος Αλέξανδρος Νικολαΐδης, πρωταθλητής του kickboxing, πρόσφεραν, ο καθένας ξεχωριστά στον τομέα του, τις γνώσεις και την εμπειρία τους για την καλύτερη εκμάθηση των αθλημάτων τους από το κοινό του «Navarino Challenge». Ο πιστοποιημένος εκπαιδευτής αναρρίχησης, Γιώργος Μάλαμας πρόσφερε τις γνώσεις του στην εκμάθηση της αναρρίχησης, που ξεπέρασε σε συμμετοχές κάθε προσδοκία, καθώς πάνω από ενενήντα άτομα μυήθηκαν στα μυστικά της δραστηριότητας αυτής. Το απόγευμα της ίδιας μέρας, διοργανώθηκε ποδηλατάδα στην Βοϊδοκοιλιά σε συνεργασία με το Navarino Outdoors. Όπως πάντα, στο «Navarino Challenge» προετοιμάζεται το «έδαφος» για κάποια επιπλέον αθλήματα. Οι πρεσβευτές καθώς και αρκετοί καλεσμένοι της διοργάνωσης πήραν μια γεύση, από τις νέες δραστηριότητες που είναι έτοιμες να προστεθούν τον επόμενο χρόνο όπως μπάσκετ, golf, surf και baby swimming, κάνοντας το «Navarino Challenge» την διοργάνωση αθλητικού τουρισμού με τις περισσότερες αθλητικές δραστηριότητες στην Ελλάδα!


9-TRol98_5_gXMaSGTJmD_z9-c_wkF20gr3jTcLcsaSZw.jpg

9-3t_vmQj0VsYYagJbJI0rDZoCwqeeOo6M2hqXtEEOz2E.jpg


9-EEIciXvEgZg0oKOoZCnFyklFL-wgDlv89Yw0p9YBpc.jpg