Στις 9 Νοεμβρίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο


 

Στις 9 Νοεμβρίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο

 

Τα βλέμματα της παγκόσμιας αθλητικής, και όχι μόνο κοινότητας, θα είναι στραμμένα και πάλι στην Αθήνα, στις 9 Νοεμβρίου με αφορμή τον 32ο Αυθεντικό Μαραθώνιο δρόμο, στην κλασική διαδρομή των 42.195μ. από το Μαραθώνα ως το Παναθηναϊκό Στάδιο. Μία διαδρομή δύσκολη, επίπονη, μοναδική. Ένα γεγονός εθνικής και διεθνούς σημασίας, αφιερωμένο στη μνήμη του Ειρηνιστή και Βαλκανιονίκη Γρηγόρη Λαμπράκη.

 

Οι αθλητές καλούνται να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, φτάνοντας πολλές φορές στα όρια των φυσικών τους δυνάμεων. Όμως αυτή ακριβώς η δυσκολία και η μοναδικότητα της διαδρομής είναι που κάνει το Μαραθώνιο Αθήνας τόσο ξεχωριστό στα μάτια των δρομέων, θεατών, εθελοντών, εργαζομένων, ΜΚΟ, εταιρειών, χορηγών και όλων όσων εμπλέκονται με οποιοδήποτε τρόπο σ' αυτόν. Για όλους είναι μια μοναδική εμπειρία που πρέπει να ζήσουν.

 

Πέρα από το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Μαραθώνιος Αθήνας είναι μία γιορτή που συμμετέχουν όλοι με το δικό τους τρόπο, ενθαρρύνοντας τους δρομείς, τραγουδώντας, χορεύοντας, παίζοντας μουσική. Σ' αυτό το πλαίσιο, εντάσσονται και οι παράπλευρες εθελοντικές ενέργειες και πρωτοβουλίες μουσικής υποστήριξης των δρομέων του Μαραθωνίου από ερασιτεχνικά μουσικά συγκροτήματα, σχολικά μουσικά γκρουπ, φιλαρμονικές δήμων ή άλλων σωματείων, soloμουσικούς, χορευτικά συγκροτήματα, DJs, cheerleaders, κλπ.. Όλοι αυτοί οι καλλιτέχνες, σε διάφορα σημεία της διαδρομής, δίνουν ρυθμό και δύναμη στους δρομείς, ενώ παράλληλα δημιουργούν πυρήνες συγκέντρωσης θεατών που εμψυχώνουν τους συμμετέχοντες στο Μαραθώνιο Δρόμο, τους Αγώνες Δρόμου 5 και 10χλμ., καθώς και τους Αγώνες Παιδιών και ΑΜΕΑ.

 

Αυτή η ατμόσφαιρα ενθουσιασμού, χαράς και συμμετοχής δίνει την επιπλέον απαραίτητη δύναμη, κυρίως ψυχολογική, στους αθλητές να υπερβούν, όσο είναι δυνατόν, τις δυσκολίες της διαδρομής, και τους «σπρώχνει» μπροστά για να τερματίσουν.

 

Στο Μαραθώνιο Αθήνας του 2013 υπήρξαν πολλές εθελοντικές συμμετοχές στο πρόγραμμα "μουσικής ενεργειακής υποστήριξης" των δρομέων οι οποίες έδωσαν το δικό τους ξεχωριστό χρώμα στη διοργάνωση. Με δική τους πρωτοβουλία, αλλά σε συντονισμό με το ΣΕΓΑΣ, πολλές φιλαρμονικές, μπάντες δήμων, χορευτικές ομάδες, ομάδες κρουστών ή/και πνευστών, μουσικά groupsσχολείων, αλλά και ιδιωτικά (rock, swing, κλπ.) "έντυσαν" τη διαδρομή και ανέβασαν την ψυχολογία των δεκάδων χιλιάδων δρομέων.

 

Φέτος, αναμένουμε και όλα δείχνουν ότι η συμμετοχή μουσικών και χορευτικών γκρουπ θα είναι πολύ μεγαλύτερη, όπως άλλωστε και η συμμετοχή στους αγώνες, η οποία έφθασε τους 35.000 δρομείς.

 

Ο "Μαραθώνιος Αθήνας. Ο Αυθεντικός" σας καλεί να συμμετάσχετε και εσείς στη φετινή διοργάνωση με το μουσικό σας σχήμα/συγκρότημα, κατά μήκος της αυθεντικής διαδρομής, αλλά και στο κέντρο της Αθήνας, σε όποιο σημείο σας είναι εύκολο και προσβάσιμο, αρκεί να μη δημιουργήσετε πρόβλημα στο αγωνιστικό κομμάτι της διοργάνωσης.

 

Προκειμένου να επιτευχθεί αυτό και συγχρόνως να ενημερωθείτε από τους διοργανωτές για το πότε, που και πως επιτρέπεται να συμβάλλετε κι εσείς στο μεγάλο αυτό γεγονός, παρακαλείσθε να έρθετε σε επαφή με τον υπεύθυνο του συγκεκριμένου προγράμματος κ. Δημήτρη Κονδύλη (210 9657947, 6973 032425) για να κάνετε γνωστή την εθελοντική σας συμβολή στο εν λόγω πρόγραμμα, να ενημερώσετε την Ο.Ε. του Μαραθωνίου για το που, πότε και πως θα διαθέσετε λίγο από τον πολύτιμο ελεύθερο καλλιτεχνικό σας χρόνο και συγχρόνως να ενημερωθείτε και εσείς για το πρόγραμμα των διαφόρων αγώνων και διαδρομών.