Σήκω από την καρέκλα στην εβδομάδα ΜΟVE


 

Σήκω από την καρέκλα στην εβδομάδα ΜΟVE

 

Με το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας της 7ης ΜΣΕΠ στην όμορφη Σκύρο να παρατά τα πολιτικά οχήματα εκτός μονάδας για να κινηθεί, ξεκινά η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα MOVE στην Ελλάδα.

 

Στην Ελλάδα 79 % απαντούν ότι δεν αθλούνται ποτέ ή λιγότερο από μια φορά το μήνα ενώ μόλις το 3 % αθλείται τακτικά. Κατέχουμε το υψηλότερο ποσοστό των ερωτηθέντων (67 %) που δηλώνουν ότι ποτέ δεν ασχολήθηκαν με κάποιο άθλημα! (Ευρωβαρόμετρο 2013).

 

Σε όλη την Ευρώπη, πάνω από 1.500 διοργανωτές έχουν ετοιμάσει πάνω 2.500 εκδηλώσεις με στόχο την προώθηση των ευεργετικών αποτελεσμάτων της καθημερινής κίνησης και της τακτικής ενασχόλησης με τον αθλητισμό και την σωματική δραστηριότητα.

 

Στην Ελλάδα, το πρόγραμμα της Δευτέρας περιλαμβάνει πρόγραμμα γυμναστικής για τα άτομα που φιλοξενούνται στο Κ.ΑΠ.Η. Αγ. Παρασκευής στην Αθήνα, πεζοπορία και γιόγκα στην Λήμνο, ανοιχτά γυμναστήρια για χορό στην Λαμία, στην Κοζάνη γονείς και παιδιά μαζί θα περπατήσουν μέχρι τον Άγιο Θωμά και ποδηλατοβόλτα για όλους τους φίλους του ποδηλάτου έως τον Άργιλο. Στην Χαλκίδα βραδινή ποδηλατοβόλτα ενώ στην Θεσσαλονίκη θα γίνονται μαθήματα ποδηλάτου για μικρούς και μεγάλους και δωρεάν διάθεση ποδηλάτων. Ακολουθούν τις επόμενες ημέρες εκδηλώσεις για όλες τις ηλικίες και τις δυνατότητες, μπαλέτο, γυμναστική, μουσικοκινητική και εικαστικά εργαστήρια για παιδιά, χορός, τρέξιμο, κωπηλασία, περπάτημα κά. 

 

Βρείτε και εσείς την κίνησή σας και κινηθείτε από την Ορεστιάδα και την Κομοτηνή έως το Ηράκλειο Κρήτης, στην ιστοσελίδα greece.moveweek.eu

 

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα MOVE στην Ελλάδα πραγματοποιείται υπό της αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και του Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης και με την υποστήριξη του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας.

 

 

2014_09_28_move.jpg