Μπανιώτης και Στεργιούλης ...έφυγαν για Ζυρίχη


Μπανιώτης και Στεργιούλης ...έφυγαν για Ζυρίχη

 

Αέρας ...Ζυρίχης υπήρχε σήμερα στο Άργος Ορεστικό, στο τρίτο Γκραν Πρι της σεζόν, εκεί όπου ο Κώστας Μπανιώτης και ο Μάκης Στεργιούλης, με το...καλημέρα στις εμφανίσεις τους στη σεζόν κατάφεραν να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

 

Ο Κώστας Μπανιώτης ξεπέρασε τα 2,28 μ. στο ύψος και έπειτα τοποθέτησε τον πήχη στα 2,32 μ., όπου δοκίμασε δύο φορές και στη συνέχεια στα 2,34 μέτρα. Ο πήχης μπορεί να μην στάθηκε σε καμία από τις τρεις προσπάθειες, ωστόσο ο έμπειρος άλτης έδειξε πως είναι θέμα χρόνου να βρει το ρυθμό του. «Αυτό που ήθελα ήταν να πιάσω το όριο. Τα άλματα στο 2,32 μ. και 2,34 μ. ήταν καλά έστω κι αν δεν ήταν επιτυχημένα. Αυτό που χρειάζομαι τώρα είναι να βρω το ρυθμό μου. Θα κάνω τον επόμενο αγώνα μου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα», είπε ο αθλητής του Γιώργου Τσούγκου. Δεύτερος με 2,20 μ. και καλά αλλά χαμένα άλματα στα 2,26 μ., ήταν ο Κυριάκος Ιωάννου. Το ατομικό του ρεκόρ βελτίωσε ο Γιώργος Τεσσαρομάτης, που ανέβηκε πάνω από τα 2,16 μέτρα.

 

Επτά χρόνια μετά την τελευταία του συμμετοχή σε μεγάλη διοργάνωση με τα χρώματα της εθνικής ομάδας στον ανοιχτό στίβο, ο Μάκης Στεργιπούλης κατάφερε να βρει και πάλι τον τρόπο να βρει το δρόμο για ένα μεγάλο του σε ένα σπουδαίο γεγονός. Ο Ελληνας σπρίντερ τερμάτισε τα 100 μ. σε 10.30 (1,4) όσο και το όριο συμμετοχής στο κορυφαίο γεγονός της σεζόν και πλέον είναι έτοιμος να πάρει μέρος σε μια διοργάνωση 'όπως το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Ο αθλητής του Κώστα Ηλία έτρεξε μια ανάσα από το ατομικό του ρεκόρ το οποίο είναι 10.29, από το...μακρινό 2007. «Δεν ήταν πολύ καλή κούρσα, έχω ακόμη περιθώρια βελτίωσης. Ηταν όμως μια δουλεμένη κούρσα. Εχω δουλέψει πάρα πολύ ώστε να είμαι αποδοτικός μετά τα 50 μ. με 60 μέτρα. Τώρα δίχως άγχος θα συνεχίσω την προπόνηση μου», είπε ο Στεργιούλης, που προερχόταν από τραυματισμό στον αστράγαλο. Ο έμπειρος σπρίντερ θα κάνει τον επόμενο αγώνα του στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.