Ο αγώνας ήταν στημένος με μεράκι, φιλική ατμόσφαιρα και γιορτινή διάθεση


Με τα γνωστά συστατικά της επιτυχίας με τα οποία έχει καθιερωθεί, πραγματοποιήθηκε στις 30/3/2014 ο 9ος Μαραθώνιος Μεσσήνης και οι παράλληλοι αγώνες 10 χλμ. και 3 χλμ. για παιδιά και νέους δρομείς (700 αθλητές σε όλα τα αγωνίσματα), με διοργανωτές τον Δήμο Μεσσήνης, τον ΣΔΥ Μεσσηνίας και την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πελοποννήσου.



Ο αγώνας ήταν στημένος με μεράκι, φιλική ατμόσφαιρα και γιορτινή διάθεση και κυρίως προσανατολισμένος στο να ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό δρομέα (ήταν στις προδιαγραφές της AIMS σε όλα τα στοιχεία, με διαδρομή μετρημένη και πιστοποιημένη από την AIMS).


Η διοργάνωση κατ’ επιλογή, αντί να επενδύσει χρήματα στην προσδοκία υψηλών επιδόσεων, επένδυσε για τους αθλητές προσφέροντας ηλεκτρονική χρονομέτρηση, ναυλωμένα πούλμαν για τη μετακίνηση τους, πλήρες πάστα πάρτι, σταθμούς τροφοδοσίας από το 5ο χλμ. και ανά 2.5 χλμ. με νερά, ισοτονικά και σφουγγάρια, αθλητές ρυθμού (λαγούς), υπηρεσία χειρομάλαξης, μπλούζα και αναμνηστικό μετάλλιο.


Μια διοργάνωση που είχε και κοινωνικό χαρακτήρα, αφού ήταν αφιερωμένη στον κόσμο που βρίσκεται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση και τα έσοδα διατέθηκαν στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Μεσσήνης.


Συγχαρητήρια στον Δήμαρχο Μεσσήνης Κο Στάθη Αναστασόπουλο, στο Γραφείο Αθλητισμού και τονΑντιδήμαρχο Κο Γιώργο Παπαδόπουλο, στον Αντιδήμαρχο Δημοτικής Ενότητας Μεσσήνης και μέλος της οργανωτικής επιτροπής Κο Γιώργο Αθανασόπουλο για την διοργάνωση και την άψογη συνεργασία σε όλα τα επίπεδα, δημιουργώντας έναν αγώνα υψηλών προσδοκιών.



Η συνεργασία στους σταθμούς τροφοδοσίας με εθελοντές από Συλλόγους του Δήμου ήταν άψογη, όπως αμέριστη ήταν και η συμπαράσταση του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών Ερυθρού Σταυρού. Παρόν φυσικά για να πραγματοποιηθεί ο αγώνας και το Νοσοκομείο Καλαμάτας. Μεγάλο ευχαριστώ στην Τροχαία Καλαμάτας, στο Αστυνομικό Τμήμα Μεσσήνης και τον Διοικητή Κο Μανώλη Σκουράκη και φυσικά στους χορηγούς του αγώνα, που χωρίς την συμμετοχή τους στους δύσκολους καιρούς δεν θα ήταν εύκολη η οργάνωση του.



Αγωνιστικά, η εκκίνηση δόθηκε στις 7:30 το πρωί. Η πρωινή ώρα βοήθησε τους αθλητές να τρέξουν με πολύ καλή θερμοκρασία, να μην τους επηρεάσει η ζέστη και έτσι δεν δυσκόλεψε η προσπάθεια τους.


Ο Αμπντάλα Τανούς (ΕΘΝΙΚΟΣ) κέρδισε τον Μαραθώνιο επιβάλλοντας από την αρχή το ρυθμό του, τερματίζοντας σε 2:57:02. Πίσω του ακολούθησαν οι Νικόλαος Μπούρας (ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ, 3:00:15) και Γεώργιος Παπαγεωργίου (ΣΔΡΟΚΟΝΙΚΕΡ, 3:01:31). Στις γυναίκες η Σταυρούλα Μπάκα (ΣΔΥ Μεσσηνίας) κέρδισε τον αγώνα με δεύτερη την Αντιγόνη Θεοδώρου (ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ) και τρίτη την Σπυριδούλα Μπούκα (ΣΔΥ ΑΘΗΝΩΝ).


Στα αξιοσημείωτα του αγώνα, η συμμετοχή στον Μαραθώνιο έντεκα αθλητών, οι οποίοι πραγματοποιούν μία υπερπροσπάθεια να αγωνιστούν σε τρείς διαδοχικούς Μαραθωνίους (ένα κάθε εβδομάδα: Ναύπλιο, Μεσσήνη, Θεσσαλονίκη). Πρόκειται για τους Δημήτρη Κασκούτη, Λεωνίδα Παπαδόπουλο, Εμιλιάνο Κάνο, Νίκο Μπρόκο, Παναγιώτη Γκρέκα, Γρηγόρη Καγκιούζη, Ανδρέα Πάτση, Αποστόλη Λάκκα, Ευάγγελο Γανιάρη, Χρήστο Κατσικάδη, Κώστα Μπαλατσούκα.



Στα 10χλμ. πρώτος κατετάγη ο Βλάσσης Καραβασίλης (ΤΕΛΜΗΣΣΟΣ), δεύτερος ο Παναγιώτης Γιαννούτσος (ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ) και τρίτος ο Πέτρος Παπαδόπουλος (ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ). Στην κατηγορία των γυναικών, πρώτη τερμάτισε η η Ελένη Εξερτζόγλου (ΣΔΥ ΜΕΣΣΗΝΊΑΣ), δεύτερη η Παναγιώτα Χριστοπούλου (ΣΔΥ Μεσσηνίας) και τρίτη η Καλλιόπη Μαντζουνέα (ΣΔΥ Μεσσηνίας).