Άσε τις δικαιολογίες ότι έξω κάνει κρύο και ανέβα στις δυο ρόδες σου για βόλτες.


Με την Ελλάδα να έχει μπει στο ψυγείο, ένα είναι σίγουρο: οι περισσότεροι από εμάς, θέλουμε να μείνουμε σπίτι, στη ζέστη και να χουχουλιάσουμε (ή τεμπελιάσουμε, όπως θες πες το). Όμως, αν έχεις ποδήλατο, μάλλον πρέπει να το ξανασκεφτείς. Το συγκεκριμένο σπορ είναι παντώς καιρού και η απόδειξη γι' αυτό έρχεται από τη Ρωσία.

Την Κυριακή, μια ομάδα ποδηλατών, βγήκε για βόλτα όταν έξω η θερμοκρασία ήταν -27 βαθμοί κελσίου! Ναι, δεν έγινε κάποιο τυπογραφικό λάθος. Μείον εικοσιεφτά βαθμοί κελσίου! Οι ποδηλάτες έβαλαν σκουφιά, κασκόλ, ζεστά ρούχα και βγήκαν στους δρομους της Μόσχας, στέλνοντας ένα μήνυμα σε όλους τους λάτρες του ποδηλάτου ότι οι δύο ρόδες είναι για κάθε εποχή του χρόνου.

H μέση ταχύτητα της ποδηλατοπορίας ήταν 14-15 χλμ την ώρα και το δρομολόγιο έγινε πλάι στον ποταμό Μόσχοβα. Οι φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στo "Let's Bike it" στο Facebook είναι εντυπωσιακές, ενώ μερικά σχόλια συμμετεχόντων, μεταφέρουν τις εντυπώσεις με τον καλύτερο τρόπο.  "Τι ήταν; Τρέλα; Γενναιότητα; Λοιπόν, μπορείτε να αποφασίσετε εσείς" έγραψε κάποιος. "Ήταν μια υπέροχη ποδηλατοδρομία στη Μόσχα. Περίπου -25°С, 14 χιλιόμετρα πλάι στον Μόσχοβα και είμαι ακόμα ζωντανή! Είμαι περήφανη για όλους που είχαν το θάρρος να συμμετέχουν σε αυτό το event μαζί μου" έγραψε μια γυναίκα που συμμετείχε.