Δείτε τι έγινε κατά τη διάρκεια του


Δείτε τι έγινε κατά τη διάρκεια του

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το XTERRA Greece Championship 2015, το Σάββατο 20 Ιουνίου στη μαγευτική Λίμνη Πλαστήρα σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, τον Δήμο Λίμνης Πλαστήρα και την Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου.

Ο αγώνας, μέρος του ευρωπαϊκού και παγκοσμίου πρωταθλήματος XTERRA που πραγματοποιήθηκε για 3η συνεχή χρονιά στη χώρα μας, ήταν μια ακόμα ξεχωριστή και συναρπαστική εμπειρία, τόσο οργανωτικά όσο και αγωνιστικά, με επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές από 18 χώρες να δίνουν το παρών στη διοργάνωση.

Στον κύριο αγώνα, οι αθλητές έπρεπε να κολυμπήσουν 1.500 μέτρα στη λίμνη, να ποδηλατήσουν 30 χιλιόμετρα με mountain bike, σε μοναδικής ομορφιάς μονοπάτια και δασικούς δρόμους και να τρέξουν 10 χιλιόμετρα στα παράλια της λίμνης. Παράλληλα, διοργανώθηκε και αγώνας sprint απόστασης στις μισές ακριβώς αποστάσεις, δίνοντας την δυνατότητα σε λιγότερο έμπειρους ή νεοεισερχόμενους αθλητές, να δοκιμάσουν και να ζήσουν την εμπειρία συμμετοχής σε μια αντίστοιχη διοργάνωση.   


3_XTERRA_by GO Experience.jpg



 
Ο άστατος καιρός των προηγουμένων ημερών και οι προβλέψεις για βροχοπτώσεις την ημέρα του αγώνα, είχαν ανεβάσει την ένταση στα ύψη και είχαν δημιουργήσει τις ιδανικές συνθήκες για έναν αγώνα XTERRA, αφού σε τέτοιου είδους διοργανώσεις η φύση, ο καιρός και το περιβάλλον είναι ο κύριος αντίπαλος των αθλητών.

Ο έντονος συναγωνισμός κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον σε όλη την διάρκεια του αγώνα, στον οποίο κυριάρχησαν, όπως ήταν φυσικό, οι ξένοι επαγγελματίες αθλητές, με τον Kris Coddens από το Βέλγιο να καταλαμβάνει την πρώτη θέση, τον Roger Serano από την Ισπανία την δεύτερη και τον περσινό νικητή  Francois Carloni από την Γαλλία, την τρίτη.
Στις γυναίκες είχαμε το ίδιο σκηνικό, με την Briggita Poor από την Ουγγαρία να βρίσκεται στην πρώτη θέση στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, έχοντας σε πολύ μικρή απόσταση πίσω της, την Τσέχα νικήτρια του 2013, Elena Herbenova. Η Erbenova, κάλυψε μεγάλο μέρος της διαφοράς στο ποδηλατικό σκέλος και με ένα εξαιρετικό τρέξιμο πέρασε μπροστά και πήρε την νίκη. H Poor τερμάτισε μερικά δευτερόλεπτα πίσω της, δεύτερη και η Carina Wasle από την Αυστρία, τρίτη.


1_XTERRA_by GO Experience.jpg





Καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν και οι αθλητές μας Γρηγόρης Σουβατζόγλου, στην 9η θέση της elite κατηγορίας στους άντρες και 1ος Έλληνας και η πρωταθλήτρια τριάθλου Ντενίζ Δημάκη, στην 7η θέση της elite κατηγορίας γυναικών και 1η Ελληνίδα.

Στην sprint απόσταση στους άνδρες, τον αγώνα κέρδισε ο Νίκος Αναστασίου με τον Γιώργο Γκούντα και τον Μάκη Χατζηπόπη να τερματίζουν στην δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα. Στις γυναίκες πρώτη ήταν η Λένα Γιώργα και δεύτερη η Λίνα Καραγιώργη.

Αξίζει να σημειωθεί, η συμμετοχή του 10χρονου Γάλλου αθλητή Cyril Cressy, ο οποίος εντυπωσίασε και κέρδισε το χειροκρότημα των θεατών αλλά και η συμμετοχή της 59χρονης Barbara Edelston Peterson από τις ΗΠΑ, που έχει βγει 6 φορές Παγκόσμια Πρωταθλήτρια στην ηλικιακή της κατηγορία και έχει 108 συμμετοχές σε αγώνες XTERRA.

Για ακόμα μια φορά το XTERRA Greece Championship εντυπωσίασε αθλητές και θεατές από την Ελλάδα και το εξωτερικό και χάρισε μοναδικές εικόνες, συγκινήσεις και εμπειρίες σε όλους όσους βρέθηκαν στην περιοχή.

Ο αγώνας συνδιοργανώθηκε από την XTERRA Greece, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, τον Δήμο Λίμνης Πλαστήρα και την Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου.